Проведено акушерську та гінекологічну диспансеризацію поголів’я тварин у ВП НУБіП України

30 жовтня 2015 року
ВП НУБіП України

У відповідності до наказу ректора від 22 вересня 2015 р. № 1058 «Про проведення диспансеризації тварин у ВП НУБіП України» співробітниками кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин к.вет.н., доцентами Жуком Ю.В., Вальчуком О.А., Деркачем С.С. та к.вет.н., ст. викладачем Мазуром В.М. у період з 15 по 29 жовтня 2015 р. було проведено акушерську та гінекологічну диспансеризацію поголів’я тварин ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка» та ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція».
Проаналізовано структуру поголів’я корів у господарства: кількість тільних, після отелення, після осіменіння та неплідних. Особлива увага зверталась на показники відтворної функції тварин: вихід телят, заплідненість після першого осіменіння, тривалість сервіс-періоду, міжотельного періоду, індексу осіменіння, тривалості неплідності.

Диспансеризацію розпочали з аналізу умов утримання, годівлі корів у сухостійний період і в родильному відділенні та їх клінічне дослідження. За результатами проведеного обстеження запропоновано превентивні заходи, які потрібно провести в ці періоди з метою забезпечення фізіологічного перебігу отелення, попередження виникнення акушерської патології та стимуляції репродуктивної здатності корів у післяродовий період.
 

Проведено трансректальну діагностику вагітності у корів, досліджено неплідних тварин для встановлення причини неплідності. У відповідності з встановленим діагнозам розроблено схеми лікування таких корів.

Також було досліджено дійних корів на наявність у них клінічних та субклінічної форм маститів та запропоновано відповідні схеми лікування.

За результатами проведеної диспансеризації головним лікарям господарств було надано рекомендації, щодо проведення лікувально-профілактичних заходів для покращення стану відтворної здатності та захворюваності корів на мастит.

Доцент кафедри акушерства, гінекології та

біотехнології відтворення тварин Ю.В. Жук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook