Проведена перша акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.18010012 «Управління інноваційною діяльністю»

30 жовтня 2015 року
НУБіП України

Проведена перша акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.18010012 «Управління інноваційною діяльністю»

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1863л від 23.10.2015р. у  навчально-науковому інституті післядипломної освіти проведена перша акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.18010012 «Управління інноваційною діяльністю», яка проходила  з  28.10. 2015р. по 30. 10.2015р.

У складі експертної комісії провідні фахівці  в Україні та за її межами в галузі управління інноваційною діяльністю – доктор економічних наук, професор, декан економічного факультету Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», голова комісії Перерва  Петро Григорович та доктор економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва  Національного університету «Львівська політехніка», член комісії Шпак Нестор Омелянович.

В процесі проведення акредитаційної експертизи експерти погоджували свої дії з начальником відділу акредитації та  визнання документів про освіту Данильченко С. О.

Експерти працювали з матеріалами акредитаційної справи, знайомились із кадровим, інформаційним, навчально-методичним, матеріально-технічним забезпечення навчального процесу, організацією наукової роботи студентів, соціальною інфраструктурою, що використовується при підготовці магістрів, науково-педагогічними працівниками інституту та випускової кафедри інноваційної діяльності в АПК.

Були розглянуті дискусійні питання щодо віднесення спеціальності 8.18010012 «Управління інноваційною діяльністю» до розділу менеджмент. Оскільки  голова експертної  комісії  був членом ініціативної групи по створенню спеціальності «Управління інноваційною діяльністю» він наголосив на  відмінностях між цими спеціальностями.

Інноваційний менеджмент описує виробничу функцію інноваційних процесів, а «управління інноваційною діяльністю» розглядає інноваційні процеси не тільки у виробництві, а й інновації у соціально-економічному розвитку.

 Водночас комісія вважала за необхідне висловити  рекомендації, які не впливають на прийняття позитивного рішення:

-           посилити науково-дослідну роботу випускової кафедри з проблем управління інноваційною діяльністю ;

-           залучати до керівництва магістерськими роботами фахівців з підприємств-роботодавців, практикувати виконання магістерських робіт, орієнтованих на реальне впровадження у виробництво;

- поповнити бібліотечний фонд університету і випускової кафедри науковими виданнями з проблем розвитку інноваційної діяльності, управління та трансферу інновацій на основі даних систем моніторингу;

-   збільшити число студентів ОКР «Магістр», що беруть участь в

госпдоговірних науково-дослідних тематиках, науково-практичних конференціях, професійних конкурсах.

На підставі поданих на акредитацію матеріалів Національного університету біоресурсів і природокористування України та перевірки результатів діяльності на місці експертна комісія зробила висновок про можливість акредитації спеціальності 8.18010012 «Управління інноваційною діяльністю» з ліцензованим обсягом 25 осіб денної форми навчання. 

 

 

 

 

 

Витвицька О.Д.,

завідувач кафедри інноваційної діяльності в АПК


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook