Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини в НУБіП України

14 листопада 2015 року
НУБіП України

 

 

З 2 по 13 листопада 2015 року згідно плану-графіка підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів агропромислового комплексу України, (затвердженого Міністерством аграрної політики та продовольства України №37-128-12/19169 від 18.12.2014 р.) факультет ветеринарної медицини НУБіП України та ННІ післядипломної освіти проводили курси підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини за за двома напрямками:

1. Спеціалісти відділів забезпечення протиепізоотичної роботи головного управління ветмедицини в області, управління ветмедицини в містах, управління ветмедицини в районах.

2. Лікарі хіміки-токсикологи з фізико-хімічних досліджень державних лабораторій ветеринарної медицини в областях.

Слухачам згідно навчально-тематичних програм проводились лекції, практичні заняття, дискусії та круглі столи з аналізом конкретних виробничих ситуацій на базі кафедр факультету ветеринарної медицини, а також науково-дослідних установ ветеринарної медицини та виробничих підприємств.

По закінченню курсів 13 жовтня 2015 року слухачам було вручено свідоцтва про підвищення кваліфікації а також проведена профорієнтаційна робота.

Лекцію «Порядок проведення державного контролю та нагляду за якістю ветеринарно-імунобіологічних засобів (ВІЗ), які застосовуються в Україні» проводить Чумаченко Володимир Володимирович, доктор ветеринарних наук, старший науковий співробітник – завідувач відділу науково-інформаційного забезпечення, стандартизації та патентно-ліцензійних досліджень ДНКІБШМ.

Лекцію «Інформатика та інформаційні технології у ветеринарній медицині» проводить Поліщук Володимир Володимирович, канд. вет. наук, доц. каф. епізоотології та організації ветеринарної справи НУБіП України.

 

Практичне заняття «Система управління якістю в хіміко-аналітичних лабораторіях» проводить  Цвіліховський В.І., канд. біол. наук, доцент кафедри біохімії тварин, якості і безпеки с.-г. продукції ім. акад. М.Ф. Гулого.

 

 

Практичне заняття «Відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини» проводить Перегінець Ю. Я. заступник начальника відділу державної інспекції Управління державної інспекції Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

 

Заняття «Сучасні підходи до забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.  Сказ в Україні, країнах СНД і світі. МЕБ-класифікація інфекційних хвороб» проводить Недосєков Віталій Володимирович, завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи НУБіП України, доктор ветеринарних наук, професор

 

Лекцію «Сучасні підходи до розуміння епізоотичного процесу та проведення протиепізоотичних заходів» проводить Голуб Юрій Степанович кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи НУБіП України.

 

Заняття «Клітинні технології у ветеринарній медицині» проводить Малюк Микола Олексійович, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин.

Практичне заняття «Найбільш небезпечні паразитарні хвороби та організація протипаразитарних заходів» проводить Сорока Наталія Михайлівна, доктор ветеринарних наук, професор, завідувач  кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, академік АН вищої освіти України.

 

Практичне заняття «Щоди змін у законодавстві з безпечності та якості харчових продуктів у кормів проводить» Якубчак Ольга Миколаївна, доктор ветеринарних наук, професор, завкафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України.

 

Лекцію «Природні токсиканти – фітотоксини і мікотоксини. Вплив на організм тварин і якість продукції, організація заходів по зменшенню їх вмісту в продукції» проводить Бойко Григорій Васильович, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології НУБіП України

 

    

 

Практичні заняття на базі хіміко-токсикологічного відділу ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

 

 

 

 

Науково-практична конференція "Шляхи покращення роботи державних лабораторій ветеринарної медицини в сучасних умовах"

 

 

 

 

Заняття «Значення ветеринарної санітарії в забезпеченні сталого епізоотичного благополуччя територій та виробництві безпечної тваринницької продукції» проводить Засєкіна Дмитра Адамовича  – академік АН ВО України, доктор ветеринарних наук, професор кафедри гігієни та санітарії НУБіП України, директор НДІ здоров’я тварин 

 

 

 

Директор НДІ здоров’я тварин Засєкін Д.А. та координатор підвищення кваліфікації на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України Бойко Г.В. вручають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Координатор підвищення кваліфікації на факультеті

ветеринарної медицини НУБіП України,

кандидат ветеринарних наук, доцент  Бойко Г.В.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook