Екскурсія на ПАТ «Завод ЗБК ім. С. Ковальської»

19 листопада 2015, 16:46

    У рамках навчального процесу та за сприянням викладача кафедри будівництва факультету конструювання та дизайну, заслуженого будівельника України професора ЯрмоленкаМиколи Григоровича студенти групи Буд-1206 напрямку підготовки «Будівництво» в жовтні цього року, відвідали ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської».

    1956 рік ознаменувався початком діяльності «Заводу залізобетонних виробів №1» у складі домобудівного комбінату 1, у 1982 року підприємство очолила Світлана Володимирівна Ковальська, а вже у 1994 році завод було перейменовано на «Завод ЗБК ім. С. Ковальської» на честь сильної жінки та вмілого керівника, що очолювала даний завод у найскладніші для нього часи.
    Даний завод є найбільшим виробником бетону та залізобетонної продукції в Україні. Візиткою підприємства є висока якість бетонних сумішей та ЗБВ, вироблених за допомогою сучасних технологій та новітнього обладнання. Широкий парк автобетонозмішувачів та іншої спеціальної техніки дозволяє здійснювати доставку продукції чітко за графіком замовника.Підприємство має власну лабораторію, що проводить вхідний та вихідний контроль якості сировини і готових виробів відповідно, веде експериментальні роботи з розробки нових рецептур та тестування хімічних домішок, що підвищують якість бетонних сумішей. Лабораторії забезпечені найновішим та найсучаснішим обладнанням, яке відповідає європейським стандартам. Виробничі потужності:1 400 000 куб. м бетонних сумішей, 120 000 куб. м залізобетонних виробів і 300 000 кв. м фігурних елементів мостіння на рік. 8 цехів та 9 бетонозмішувальних вузлів забезпечують виготовлення 5 600 куб. м бетонних сумішей на добу.
    Студенти під час проходження екскурсії ознайомились безпосередньо з лабораторією і технологією контролю якості продукції, яку проводять, умовами зберігання готової продукції та постачанням необхідних матеріалів на завод.

    Надзвичайно важливо для студентів в процесі навчання підкріплювати свої знання практичним розумінням, як строюється той чи інший виріб, технологія його виробництва. Завдяки даній екскурсії, ми змогли в реальних умовах спостерігати повний цикл виготовлення плит перекриття, залізобетонних паль, сходових маршів, фундаментних блоків та інших виробів. Так як бетон є одним із найбільш використовуваних матеріалів при будівництві, дуже важливо, я вважаю, знати правильну технологію приготування бетонної суміші, побачене справило на нас велике враження.
    Подібні екскурсії допомагають зануритися у світ реального виробництва, дають можливість набратися нового досвіду та знать у сфері обраної професії. Дуже сподіваємося, що наступні екскурсії на різні виробництва і на далі розширюватимуть горизонти наших знань і зможемо стати кваліфікованими спеціалістами в своїй галузі .
    Висловлюємо щиру вдячність адміністрації ПАТ «Заводу ЗБК ім. С. Ковальської» за цікаво проведену екскурсію.

Студентка групи Буд-1206
Акуліч Д.Ю

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook