Завершила роботу VI Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта 2015"

22 листопада 2015 року

     Факультет інформаційних технологій продовжує традицію проведення щорічних конференцій для молодих вчених. Цього року конференція проводилася у новому форматі. До уваги студентів були не лише звичні секційні засідання, а й майстер-класи від провідних ІТ-компаній. На відкритті конференції учасників привітав проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

     Про сучасні тенденції ІТ у різних напрямах наук про життя розповіла декан факультету Олена Глазунова. Представник компанії "Cyber Bionic Systematics" О. Марченко окреслив роль професійної сертифікації в ІТ-сфері, у тому числі можливості для студентів. Завершив пленарне засідання представник компанії "Cisco" В. Ілібман, який розповів про спектр проблематики, якою займається компанія, та анонсував відкриття в НУБіП України Академії Cisco.

     У перший день роботи конференції відбулись кілька майстер-класів, попит на які, як виявилось, значно перевищив очікування. Зокрема:
• 3D-принтери: конструювання, технології друку (3D Printer) – Павло Блінофастов;
• Інтернет речей (Intel) – Олександр Олєнєв;
• Мережнітехнології (Cisco) – Володимир Ілібман;
• 1С: Міфи та реальність (1С:Проком) – Ірина Столярчук;
• Технології антиплагіату (Unplag) – Григорій Шелест;
• MicrosoftAzure: можливості для студентів (Microsoft) – Маргарита Остапчук;
• Презентація програм сертифікації з ІТ (ECDL).

    

    

     У перерві між сесіями майстер-класів відбувся Круглий стіл з питань мобільності для студентів і викладачів у сфері освіти у рамках роботи відповідної секції конференції під керівництвом к.п.н., доцента Кузьмінської О.Г.: можливості навчання і стажування в різних університетах світу, участі у міжнародних програмах, наукових проектах, перспективи працевлаштування студентів ІТ-напрямів тощо. У Круглому столі дистанційно взяв участь колишній студент факультету інформаційних технологій Е. Букін, який після здобуття диплому НУБіП України за спеціальністю "Економічна кібернетика" продовжив навчання в європейських університетах і тепер працює в центральному офісі FAO в Римі.

    

     20 листопада конференція продовжить роботу в секціях:

  • "Економіко-математичне моделювання, інформаційні технології в економіці та управлінні", керівник секції – Скрипник А.В., професор, доктор економічних наук;
  • "Прикладні інформаційні системи у природокористуванні", керівник секції – Шелестов А.Ю., професор, доктор технічних наук;
  • "Методи, засоби і технології розробки програмного забезпечення", керівник секції – Голуб Б.Л., доцент, кандидат технічних наук;
  • "Теоретичні і прикладні аспекти створення комп'ютерних систем і мереж", керівник – Васюхін М.І., доктор технічних наук, професор;
  • "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті", керівник Глазунова О.Г., доцент, доктор педагогічних наук.

      Секція "Інформаційна підтримка міжнародної мобільності студентів і викладачів" (керівник секції к.п.н., доцент Кузьмінська О.Г.) була проведена у перший день роботи конференціїу форматі Круглого столу.

     Цього року на конференцію вперше було апробовано відкриту систему управління конференціями (Open Conference System), яка дозволяє автоматизувати основну частину організаційних комунікацій при реєстрації, поданні та обробці поданих доповідей, індексацію контенту, ведення бази учасників тощо. Цю систему розміщено за адресою: http://econference.nubip.edu.ua/.
     Всього на конференцію було подано понад 160 тез доповідей студентів, аспірантів та молодих вчених.

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook