Допомагаємо розвивати тваринництво в Грузії

26 листопада 2015 року

 Допомагаємо розвивати тваринництво в Грузії!

На запрошення Міністерства сільського господарства Грузії та за підтримки ФАО з 9 по 12листопада 2015 року в.о. завідувач кафедри генетики розведення та біотехнології тварин А.А.Гетя перебував в Республіці Грузія. Метою поїздки було участь у нараді з питань розробки державної стратегії розвитку тваринництва, особливо свинарства.

Грузія є країною, в якій були зареєстровані перші випадки останньої хвилі африканської чуми свиней на європейському континенті. Від поширення цього захворювання зазнало суттєвих втрат місцеве свинарство, а поголів’я тварин скоротилося майже втричі і зараз становить 204,8 тис, голів.

Особливо чутливим до цієї проблеми виявилися гірські регіони, в яких розведення свиней забезпечувало роботою значну частину населення. Крім того, населення в цій місцевості утримує місцеву породу якій через складну ситуацію загрожує зникнення.

В результаті наради було вирішено розробити концепцію розвитку тваринництва в гірських регіонах, для розробки якої грузинські колеги і в подальшому планують запрошувати фахівців з України.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook