Канал 1+1, программа "Життя без обману"

30 листопада 2015 року
м. Київ, вул. Генерала Родимцева, 7,навчальний корпус НУБіП України

Канал 1+1, программа "Життя без обману" та  експерт з питань якості та безпеки харчових продуктів – декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, професор Баль-Прилипко Л.В. розпочинає новий цикл передач пов’язаних зі збереженням  здоров’я населення України - генофонду нації.

В наш час втручання людей у навколишній світ стало надзвичайно інтенсивним і як правило, має негативний характер. Науково-технічний прогрес , колосальне збільшення темпів росту виробництва та напружений темп життя створили дуже складні проблеми, пов’язані зі здоров’ям людини, так звані «хвороби цивілізації».

А наші органи та тканини, не­залежно від нашої свідомості та «великої зарозумілості», жи­вуть за вічними законами живої природи.

Нам необхідні чисте повітря, чиста вода, здорове та повноцінне харчування, яке не містить пестицидів, нітратів та нітритів. Нервово-емоційні пе­ревантаження, які стали для багатьох хронічними, напружена екологічна ситуація та пов'язані з нею отруювання ґрунтів, повітря, їжі змінили характер захворюваності людей, висунув­ши на перше місце захворювання серцево-судинної системи, імунодефіцити, захворювання, які спричинені порушенням обміну речовин.

Важливу роль у цьому «драматичному» процесі відігра­ла зміна характеру харчування людини, наслідком якої є поява дефіциту мінеральних і вітамінних компонентів їжі, грубої клітковини та інших поживних речовин.

Сьогоднішня демографічна ситуація в Україні в Стратегії демографічного розвитку в період до 2015 року характеризується як кризова. Її ознаками визнано: низьку народжуваність, зниження тривалості життя; високу ймовірність смертності чоловіків у працездатному віці; вищу порівняно з розвиненими державами смертність немовлят і дітей віком до 5 років, та ін.

Значна частка вище зазначеного залежить від якісного та безпечного харчування , саме про  це та можливі фальсифікації при виробництві харчових продуктів, їх вплив на здоров’я людини буде  присвячений наступний цикл передач « ЖИТТЯ без ОБМАНУ » .

Зав. кафедрою технології м’ясних, рибних та морепродуктів – к.т.н., доцент Савченко О.А.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook