Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК виступить експертом у циклі програм телеканалу «1+1»

30 листопада 2015 року

     Телеканал «1+1» розпочинає новий цикл програм, пов’язаних зі збереженням здоров’я населення України - генофонду нації "Життя без обману". Участь у ньому у якості експерта з питань якості та безпеки харчових продуктів візьме декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК професор Лариса Баль-Прилипко.

     У наш час втручання людей у навколишній світ стало надзвичайно інтенсивним і, як правило, носить негативний характер. Науково-технічний прогрес, колосальне збільшення темпів росту виробництва та напружений темп життя створили дуже складні проблеми, пов’язані зі здоров’ям людини. Так звані «хвороби цивілізації».
     Але людський організм продовжує жити за вічними законами живої природи. Йому необхідні чисті повітря і вода, здорове та повноцінне харчування. Нервово-емоційні перевантаження, які стали для багатьох хронічними, напружена екологічна ситуація та пов'язані з нею отруювання ґрунтів, повітря, їжі змінили характер хвороб людей, висунувши на перше місце захворювання серцево-судинної системи, імунодефіцити, захворювання, які спричинені порушенням обміну речовин.

     Сьогоднішня демографічна ситуація в Україні в Стратегії демографічного розвитку в період до 2015 року характеризується як кризова. Її ознаками визнано низьку народжуваність, зниження тривалості життя, високу ймовірність смертності чоловіків у працездатному віці, вищу, порівняно з розвиненими державами, смертність немовлят і дітей віком до 5 років тощо.

     Важливу роль у цьому без перебільшення драматичному процесі відіграла зміна характеру харчування людини, наслідком якої є поява дефіциту мінеральних і вітамінних компонентів їжі, грубої клітковини та інших поживних речовин. Саме якісному та безпечному харчуванню, виявленню можливих фальсифікацій при виробництві харчових продуктів, їх вплив на здоров’я людини буде присвячений цикл передач "Життя без обману".


О. Савченко,
завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook