Профорієнтаційна робота

1 грудня 2015, 7:45

 Профорієнтаційна робота – потреба часу

 

Наявність великої різноманітності професій на рику праці в Україні ставить перед випускниками шкіл складне завдання щодо вибору напряму свого майбутнього навчання. Молодим людям складно знайти орієнтири, базуючись на доступні їм джерела інформації. Як правило, вони недостатньо усвідомлюють ким вони можуть працювати, закінчивши той чи інший навчальний заклад.

Саме тому прогресивні ВНЗ намагаються допомогти майбутнім абітурієнтам розібратися в тонкощах вибору своєї професії, проводячи профорієнтацію в школах, коледжах та технікумах.

Таку роботу проводять і науково-педагогічні працівники факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Так, викладачі кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Гетя Андрій Анатолійович та Бочков Василь Миколайович зустрілися зі школярами одинадцятих класів у загальноосвітній школі №9 (директор – Турковська Олена Володимирівна) та в Броварському навчально-виховному комплексі ЗОШ №8 (директор – Холодний Андрій Вікторович) м. Бровари Київської області. Учням було надано вичерпну інформацію щодо вибору профілю навчання і сфери майбутньої професійної діяльності, зокрема за напрямами підготовки технології виробництва і переробки продукції тваринництва й водні біоресурси та аквакультура.

Живе спілкування, насамперед, виробляє у школярів свідоме ставлення до праці, спонукає до професійного самовизначення в умовах свободи вибору сфери діяльності відповідно до своїх можливостей, здібностей, уподобань та з урахуванням вимог ринку праці. Така робота проводитиметься викладачами і в подальшому.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook