Профорієнтаційна робота триває: досвід групи СП-1501

4 грудня 2015 року

Студенти – майбутні соціальні педагоги, продовжують проводити профорієнтаційну роботу у своїх рідних загальноосвітніх школах. Для нас це перший практичний педагогічний досвід роботи з учнями. 12 студентів нашої групи вже побували у школах різних областей. Ми всі дуже переймаємося проблемою вибору спеціальності, адже – це важливий крок у житті людини. Тому, наша група СП–1501 дуже відповідально віднеслась до поставленого деканатом завдання.

Ми хотіли кожному учневі – майбутньому абітурієнтові, донести всю інформацію про наш університет, факультет і рідну кафедру соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, про те, наскільки наша діяльність в майбутньому принесе користі. Надіємося, що нам це вдавалося.

Мельник Юлія з учнями 11 класу НВК «Школа 1 ступня-гімназія», що знаходиться у мальовничому селі Великомежиріцьк. Юлія буда дуже щаслива побувати в стінах та ще й з такою важливою місією, де навчалась протягом багатьох років.

Марина Іваненко проводила профорієнтаційну роботу у Пшеничненському НВК І-ІІІ ступенів, що знаходиться в с. Пшеничному, Васильківського району, Київської області. Разом з 9 класом переглянула відеоролик про напрям підготовки «Соціальна педагогіка». Студентка розповіла історію університету та запросила майбутніх абітурієнтів вступати до нашого університету на гуманітарно-педагогічний факультет.

Тонха Тетяна надзвичайно пройнялась читаючи лекцію учням 11 класу в своїй рідній Прогресівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в селі Прогрес, Козелецького району, Чернігівської області.
Учні цікавилися факультетами та спеціальностями, які є в університеті, можливостями, які він надає, творчими групами та можливістю реалізувати себе у спорті. Також їх, як абітурієнтів, цікавили іспити ЗНО, які необхідно здати та прохідні бали для вступу на бюджет. Неодноразово лунали запитання про можливість практики за кордоном.

Як майбутніх студентів, учнів хвилювали особливості переходу від шкільного життя до студентського, складності адаптації, рівень навчання. Звичайно, їх цікавило як протікає студентське життя не лише на парах, а й у не навчальний час. Цікавило життя в гуртожитку, умови проживання.

Наприкінці розповіді, учні ознайомилися з буклетами та відеороликом нашого факультету.

Братчиковим Вадимом була проведена профорієнтаційна робота в 11-х класах в загальньооствітній школі І-ІІІ ступенів с.м.т. Велика Димерка.

Грузонова Ганная провела профорієнтаційну роботу в німецькій підгрупі 11-их класів у загальноосвiтній спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням іноземних мов у м. Кривий Ріг.

Мірошніченко Євгенія дуже емоційно розповідає про перші місяці навчання в нашому університеті. Прилуцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2.

Враховуючи всю географію, де була проведена профорієнтаційна робота, можна сміливо сказати, що ми надіємося побачити в наступному році абітурієнтів з усіх куточків нашої рідної України. Для нас це був дуже гарний досвід. Згадали себе на місці одинадцятикласників…

Ми всі були зворушені зустрічами у рідних стінах… Хотілося допомогти майбутнім абітурієнтам у виборі професії. Переконували всіх, що наш університет – найкращий в Україні.
 

 

Яненко Уляна,
студентка першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету (група СП-1501, куратор Т. І. Ковальчук)

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook