Навчаємо педагогічній майстерності і мистецтву мовного спілкування

7 грудня 2015 року

Вчити - значить вселяти надію.
Луї Арагон

Гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП) здійснює підготовку бакалаврів за напрямами підготовки "Філологія", "Соціальна педагогіка" та магістрів зі спеціальностей "Переклад", 'Управління навчальним закладом (за типом)", "Педагогіка вищої школи", "Соціальна педагогіка", "Освітні вимірювання".

Університет є вищим навчальним закладом дослідницького типу із більш ніж 100-річною славною історією. На сьогодні в університеті навчаються понад 26 тис. студентів та більше 600 аспірантів, докторантів і пошукувачів, якими опікується потужний професорсько-викладацький корпус - понад 2600 науково-педагогічних і педагогічних працівників, зокрема понад 300 професорів і докторів наук, і більше 1000 доцентів і кандидатів наук. До складу університету входять 3 навчально-наукові інститути та 13 факультетів базового закладу (м. Київ), а також Бережанський і Ніжинський агротехнічні інститути, 8 коледжів, агрономічна та лісова дослідні станції, два навчально-дослідні господарства, Український навчально-науково-інноваційний центр новітньої сільсько-господарської техніки і технологій, ботанічний сад, навчально-наукове виробниче мисливське господарство та спортивно-оздоровчий табір "Академічний" (Одеська область).

Гуманітарно-педагогічний факультет об'єднує 12 кафедр: історії та політології, філософії, педагогіки, соціальної роботи та психології, соціальної педагогіки та інформаціиних технологій в освіті, методики навчання та управління навчальними закладами, культурології, української та класичних мов, романо-германських мов та перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, іноземної філології і перекладу та англійської філології.

На факультеті функціонує кілька наукових шкіл під керівництвом знаних науковців: доктора педагогічних наук, професора Ніколаєнка С. М. (ректора університету); доктора філологічних наук, професора Шинкарука В. Д. (декана факультету); доктора філологічних наук, професора Кіраля С.С.; доктора педагогічних наук, професора Лузана П.Г.; доктора педагогічних наук, професора Сопівника Р.В.; доктора педагогічних наук, професора Амеліної С.М.

Студенти факультету мають змогу поглиблено вивчати іноземні мови (англійська, німецька, французька, польська та ін. та готуватися до міжнародних іспитів TOEIC, TOEFL, FCE, CAE, CPE, IELTS. За результатами успішного тестування випускники факультету разом з дипломом про вищу освіту отримують відповідний сертифікат.

Факультет координує діяльність підготовчих курсів, які мають ліцензію на здійснення підготовки до вступу до вищих навчальних закладів, обсяг навчальних годин складає не менше 150 аудиторних годин, а термін навчання - не менше трьох місяців. Особам з числа професійно орієнтованої молоді, які в рік вступу закінчили підготовчі курси НУБіП України, для вступу на основі повної загальної середньої освіти для навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах підготовки при вступі на відповідний напрям підготовки НУБіП України додається за результатами підсумкової атестації до 10 балів.

Шинкарук Василь Дмитрович,
декан гуманітарно-педагогічного
факультету НУБІП,
доктор філологічних наук, професор

("Сучасна освіта", №09-10/2015 р.)

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook