Екскурсійна поїздка на Клавдіївську фабрику ялинкових прикрас

20 грудня 2015 року

20 грудня з ініціативи викладача кафедри геоінформаційних систем та технологій Антоніни Анатолівни Москаленко було організовано екскурсійну поїздку на Клавдіївську фабрику ялинкових прикрас. Відвідати майстерню виявили бажання студенти 3 курсу 1 та 3 академічних груп.
Ще в дорозі, їдучи в комфортабельних автобусах, ми були в очікуванні дива. І справді, приїхавши на місце, ми відчули святкову різдвяну атмосферу.
Розпочалася екскурсія з того, що нас ознайомили із скляними заготовками, які в майбутньому перетворяться на красиві прикраси. Далі нас провели у склодувний цех, де пані екскурсовод розповіла про технологію видування. На власні очі ми могли побачити, як із скляних трубок виходять круглі кульки різних діаметрів.
Після цього ми зайшли у майстерню, де проводиться посріблення та фарбування видутих куль. А наступним приміщенням була кімната, де сиділи художники і наносили малюнки, роблячи прикраси неповторними і унікальними.
Одним словом ми за декілька десятків хвилин змогли побачити і захопитися технологічним процесом виготовлення ялинкової прикраси.
Ще більше враження справили кімнати музею, в якому представлені прикраси, вироблені в різних країнах світу. Сам музей складається з декількох кімнат, що розташовані  послідовно. Кожна з них зачаровує своїм наповненням.
Окрім екскурсійної програми ми змогли відвідати магазин ялинкових прикрас і купити декілька ексклюзивних речей для своїх новорічних ялинок. А також бажаючі мали можливість під керівництвом майстрів створити власний малюнок на новорічній іграшці.
Нам дуже сподобалася поїздка, за що висловлюємо подяку її організаторам.
Сподіваємося, що незабаром ми ще зберемося такою дружньою компанією, адже такі речі гуртують студентів і викладачів, особливо, напередодні зимових свят, коли так хочеться справжнього дива.
Вітаємо усіх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.
Нехай у новому році здійснюються усі бажання, а мрії стають реальністю!


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook