Землевпорядники презентували проекти навчальних планів

21 січня 2016 року

20 січня відбулася чергова нарада проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та керівників підрозділів факультету землевпорядкування щодо обговорення проектів навчальних планів і програм підготовки фахівців на 2016-2017 навчальний рік. Факультет представляли декан Тарас Євсюков, його заступник Наталія Мединська, завідувачі кафедр Іван Ковальчук, Віктор Заяць, Світлана Кохан, а також викладачі Людмила Гунько та Євген Бутенко

     Сергій Кваша у вступному слові наголосив про головну ціль зустрічі – спрямування усіх зусиль науково-педагогічних працівників на корисне і цікаве навчання наших студентів – майбутніх фахівців землевпорядної галузі. Для цього навчальні плани як бакалаврів, так і магістрів мають бути оптимізовані і враховувати потреби ринку праці сьогодення. Студенти не повинні бути перевантажені вивченням «малокредитних» дисциплін.

     Тарас Євсюков доповів, що навчальні плани розроблено відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та з урахуванням пропозицій ради роботодавців факультету землевпорядкування. Він також розповів про структуру навчальних планів, критерії віднесення дисциплін до обов'язкових. Наголосив, що бакалаври 2016 року вступу вивчатимуть 47 дисциплін, 29 з яких забезпечують кафедри, не підпорядковані факультету землевпорядкування. Всі можливі оптимізації та укрупнення навчальних дисциплін було проведено за погодженням із завідувачами кафедр. Ці зміни не стали критичними і повністю збереглася специфіка кожної кафедри і навчальних дисциплін у формуванні конкурентоспроможного на теперішньому ринку праці землевпорядника.

     Як зазначили Сергій Кваша та Оксана Зазимко, поки це найоптимальніший навчальний план, який представляли колеги. Вони відзначили відмінну роботу деканату факультету землевпорядкування, який врахував усі вимоги до організації освітнього процесу в НУБіП України та дослухався до усіх побажань і настанов навчального відділу. Це дало змогу оптимізувати навчальний процес підготовки бакалаврів за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Не було суттєвих зауважень і до навчального плану магістрів. Проте начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова звернула увагу на виборі оптимальної кількості спеціалізацій на факультеті з урахуванням нових вимог законодавства у сфері освіти.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про зміни у переліку галузей знань, наголосивши на основних моментах, на які варто звернути увагу при забезпеченні освітнього процесу. 

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх закликала усіх завідувачів кафедр активніше долучатися до профорієнтаційної роботи. Зауважила, що лише спільними зусиллями університет увійде в п’ятірку кращих вишів, навіть, у ці складні часи.

     На зустрічі було обговорено питання тематичного сільськогосподарського картографування. Івану Ковальчуку і Світлані Кохан доручено розробити конкретні пропозиції.
     Сподіваємося, що такі зустрічі проводитимуться і надалі.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

 

http://nubip.edu.ua/node/19087
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook