Профорієнтаційна робота заступників декана факультету ветеринарної медицини НУБіП України

3 лютого 2016 року
ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж»

2 лютого 2016 року заступники декана факультету ветеринарної медицини НУБіП України, доценти Данілов Василь Бенедиктович та Деркач Сергій Степанович провели профорієнтаційну роботу у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» щодо вступу випускників коледжу 2016 року, які навчаються за спеціальністю «Ветеринарна медицина», на факультет ветеринарної медицини університету.
Перш за все, представники деканату факультету ветеринарної медицини провели зустріч із директором коледжу Альохіним Володимиром Іллічем та завідувачем відділення ветеринарної медицини Овчаруком Василем Михайловичем, та обговорили стратегічні питання розвитку коледжу вцілому та ветеринарного відділення зокрема. Крім того, були узгоджені і порівняні навчальні плани підготовки фахівців ветеринарної медицини, оскільки факультет ветеринарної медицини НУБіП України та безпосередньо його декан Цвіліховський М.І. є куратором даного коледжу і відповідає за його діяльність.

Також відбулася зустріч заступників декана Данілова В.Б. та Деркача С.С. із студентами випускного курсу, під час якої були представлені презентаційні матеріали про НУБіП України та факультет ветеринарної медицини, роздані правила прийому документів та вступу, рекламні календарики та буклети університету і факультету, примірники університетської газети «Університетський кур’єр» та факультетської газети «PUNCTUM OPTIMUM+», яку готують і випускають студенти. Особливу увагу заступники декана звернули на правила вступу в університет у 2016 році згідно нового Закону України «Про вищу освіту» та зазначили, що набір на спеціальність «Ветеринарна медицина» випускників коледжів та технікумів буде здійснюватись за освітнім ступенем «Магістр» з терміном навчання 5 років.

Під час свого виступу заступники декана акцентували увагу на складові у підготовці фахівця ветеринарної медицини. Перш за все – це кадровий потенціал (професорсько-викладацький склад), який на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України самий потужний у порівнянні з іншими 10-ма факультетами інших ВНЗ і налічує 36 професорів (з них: 1 – Герой України, 6 – академіків та член-кореспондентів НАН та НААН України), більше 50 доцентів. Друге – це навчально-методичне, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу та практична підготовка студентів, яка на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України проходить на досить високому рівні. Професори та доценти університету є авторами більшості навчальних підручників, посібників та монографій, які використовуються для навчання за даною спеціальністю. Третє – це культурно-виховна та спортивно-масова робота студентів, яким на факультеті приділяється значна увага. Студенти факультету займають призові місця у спорті та художній самодіяльності університету.

Результатом профорієнтаційної роботи Данілова В.Б. та Деркача С.С. є те, що 11  випускників ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» 2016 року за власним бажанням записались на підготовчі курси з фахових дисциплін спеціальності «Ветеринарна медицина» і пройдуть цю підготовку в період з 19 березня по 30 травня цього року у стінах факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

 

Адміністратор сайту факультету ветеринарної медицини

Ю. Харкевич


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook