Підсумки діяльності факультету землевпорядкування за 2015 рік і завдання з реалізації "Голосіївської ініціативи – 2020" обговорили на зборах трудового колективу

3 лютого 2016 року

 2 лютого 2016 року на зборах трудового колективу факультету землевпорядкування за участю начальника навчального відділу Оксани Зазимко звітував декан Тарас Євсюков.

     У 2015 році на факультеті значно активізувалася міжнародна діяльність. З’явився перший випускник-іноземець – Хапава Хатія (Грузія). Студент факультету Андрій Дорош продовжує навчання в магістратурі Віденського університету BOKU (Австрія), а аспірант Богдан Аврамчук проходив навчання у Варшавському університеті наук про життя (Польща) за програмою Erasmus. Ще 15 студентів факультету успішно пройшли стажування за кордоном.

     Викладачі теж проходять стажування за кодоном – доцент В'ячеслав Богданець брав участь у організції програми академічного обміну MEVLANA ACADEMIC STAFF MOBILITY PROGRAMME між НУБіП та Dicle university, а також у рамках цієї програми разом із завідувачем кафедри землевпорядного проектування Андрієм Мартином відвідали університет Дічле (Туреччина) та прочитали серію лекцій студентам і викладачам цього закладу з питань землеустрою і картографічного забезпечення земле- та водокористування. 

     Крім того, Андрій Мартин в рамках співробітництва із Представництвом Європейської комісії в Україні брав участь у проведенні круглих столів, присвячених земельній реформі, активно співпрацював із проектом USAID Agroinvest, представництвом Світового Банку в Україні, а також проектом Німецько-український агрополітичний діалог. А професор Іван Ковальчук брав участь у виконанні польсько-українського проекту «Roztocze». 

     На факультеті розпочато співпрацю зі створеною радою роботодавців, проведені виїзні засідання виробничників на базі навчальних практик, навчальні плани приведено у відповідність до європейських стандартів вищої освіти та сучасних умов ринку праці, систематично проводяться відкриті лекції. Активізовано участь студентів у наукових заходах та олімпіадах і вже є успіхи – третє місце у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади «Землеустрій та кадастр».

     У звітному році відбулися вибори голови студентської організації факультету землевпорядкування. Студенти та викладачі факультету землевпорядкування протягом року брали активну участь в усіх традиційних культурно-масових заходах, що проходили на рівні факультетів, інститутів та університету. У березні пройшов благодійний аукціон зі збору коштів для Київського військового госпіталю.

     Наукова робота факультету ведеться по чотирьом науково-дослідним темам, три з яких – на кафедрі геодезії та картографії і одна – на кафедрі геоінформаційних систем і технологій. У наукових тематиках також беруть участь кращі студенти і магістри. Крім того, функціонує 10 студентських наукових гуртків.

     Укладено договір про стратегічне партнерство між ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» та факультетом землевпорядкування НУБіП України. А також проведено ряд Всеукраїнських конференцій та круглих столів спільно з провідними установами галузі і навчально-методичний семінар для магістрів 1-го року навчання.

     Показник захисту кандидатських дисертацій на факультеті землевпорядкування за 2012-2014 роки досить високий – 70%.
    Функціонує навчально-інформаційний портал факультету землевпорядкування, на якому розміщено понад 83 електронних навчальних курсів для ОС «Магістр» та «Бакалавр», вони сертифіковані та систематично використовуються студентами.

     Серед головних завдань у рамках реалізації програми розвитку "Голосіївська ініціатива – 2020" на поточний рік декан відзначив ті, що ставляться перед навчальними закладами зі статусом "національний" і "дослідницький". Крім того, він наголосив на необхідності підвищення якості освітнього процесу, активізації профорієнтаційної роботи, залученні на навчання іноземних студентів, поглибленні контактів з іноземними вишами, активізації виконання науково-дослідних робіт, забезпеченні надходжень коштів до спецфонду, зміцненні наукової, матеріально-технічної баз, протидія корупції та нестатутним відносинам, підвищення h-індексу кожного працівника факультету, налаштуванні як студентів так і науково-педагогічних працівників на повну віддачу.

     Тарас Євсюков нагадав, що цього року факультет землевпорядкування святкуватиме своє 20-річчя, і у зв’язку з цим у вересні планується проведення міжнародної конференції "Землеустрій, кадастр та охорона земель в Україні: сучасний стан, європейські перспективи".
Декан також поділився враженнями від свого стажування у Львівському національному аграрному університеті та Національному університеті "Львівська політехніка".

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко передала колективу настанови ректора Станіслава Ніколаєнка щодо активізації профорієнтації у школах України. Та наголосила: ми повинні боротися за абітурієнта з високими балами ЗНО та бажанням надати нашому університету найвищий пріоритет. Це особливо актуально зараз, адже цьогорічна вступна кампанія буде містити безліч нововведень, а бюджетні місця «підуть» в ті навчальні заклади, куди вступатимуть кращі учні.

     Оксана Зазимко охарактеризувала також рейтингові показники факультету в цілому та кожної кафедри. Колектив має досить високий показник рейтингу – 1,79. Кращою стала кафедра землевпорядного проектування з показником рейтингу 2,07. Начальник навчального відділу подякувала науково-педагогічним представникам факультету землевпорядкування за представлення достовірних даних по навчально-методичній роботі, комісію з перевірки якої вона очолює. З цього виду робіт зауважень майже не було.

     Трудовий колектив одноголосно схвалив звіт декана Тараса Євсюкова за 2015 рік, а також було обрано делегатів від факультету землевпорядкування на загальноуніверситетські збори трудового колективу.


Оксана Герасименко,
голова профбюро факультету землевпорядкування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook