Всеукраїнський конкурс «Юний селекціонер і генетик»

4 лютого 2016 року

     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 грудня 2015 р. № 1360 “Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно- масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2016 рік за основними напрямами позашкільної освіти», підвищення ефективності дослідницької та експериментальної роботи на шкільних навчально-дослідних земельних ділянках та підготовки учнівської молоді до навчання у вищих навчальних закладах Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з кафедрою генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського Національного університету біоресурсів і природокористування України проводять Всеукраїнський конкурс “Юний селекціонер і генетик”.
       Конкурс проводиться щорічно, починаючи з 2003 року. Має на меті залучення обдарованих учнів до науково-дослідницької роботи з селекції та генетики; створення умов для їх професійного самовизначення; надання допомоги у виборі професії; пошуку нових форм, методів та моделей організації науково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю.
     Конкурс проводиться у два етапи - заочний і очний. Згідно правил конкурсу “Юний селекціонер і генетик” до складу журі заочного і очного турів конкурсу входять науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського – зав. кафедри, канд. с.-г. наук Жемойда В.Л., доценти: канд. біол. наук Башкірова Н.В., канд. с.-г. наук Макарчук О.С.
      На заочний етап, який проходив з 15 листопада по 25 грудня 2015 року надійшло 56 робіт з 17 областей України, а саме:
- Вінницька – 3 роботи;
- Волинська – 4;
- Дніпропетровська – 5;
- Донецька – 2;
- Житомирська – 5;
- Закарпатська – 1;
- Запорізька – 3;
- Івано-Франківська – 2;
- Київська – 6;
- Кіровоградська – 3;
- Одеська – 3;
- Полтавська – 6;
- Рівненська – 3;
- Сумська – 3;
- Херсонська – 3;
- Черкаська – 2;
- Чернігівська – 2.

Роботи учасників заочного туру
Переможці заочного туру визначаються оргкомітетом і запрошуються до участі в очному, під час якого проводиться індивідуальний захист робіт та виконання письмових завдань.

Ілюстрації досліджень з робіт учасників конкурсу

          Очний тур буде проводиться у м. Києві з 15 по 18 березня 2016 року Міністерством освіти і науки України, Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді за адресою вул. Вишгородська, 19.
Детальна інформація для вступників та правила прийому на навчання на сайті університету http://nubip.edu.ua


Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook