Підвищення кваліфікації у Науково-методичному центрі «МЕТРОЛОГІЯ»

10 лютого 2016 року
02095, Україна м. Київ, вул. Княжий затон, 11

Згідно з розпорядженням ректора Національного університету біоресурсів і природокорстування України Станіслава Миколайовича Ніколаєнка співробіники кафедри стандартизації та сертифікації сільскогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК пройшли  з «18» січня 2016 року по «29» січня 2016 року підвищення кваліфікацію за темою: «Метрологія та метрологічна діяльність в умовах гармонізації національного законодавства з європейським» в Науково-методичному центрі «МЕТРОЛОГІЯ» та отримали знання з наступних тем вказаного розділу:

1.   Гармонізація українського метрологічного законодавства з європейськими нормами на основі чотирьох нових законів України.

2.   Основні положення нового Закону України № 1314-У1І «Про метрологію та метрологічну діяльність».

3.   Перспективи розвитку та шляхи удосконалення метрологічної системи України.

4.   Оцінка відповідності засобів вимірювальної техніки. Загальні положення, організація та порядок проведення.

5.   Затвердження та впровадження нових нормативно - правових актів з метрології у розвиток Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

6.   Оцінка невизначеності результатів вимірювань у лабораторіях.

7.   Загальні підходи до калібрування засобів вимірювань, його зміст, об’єкти та суб'єкти. Рекомендації по визначенню термінів наступних калібрувань засобів вимірювань.

8.   Метрологічна простежуваність у випробувальних та калібрувальних лабораторіях.

9.   Вимірювання у сфері законодавчо регульованої метрології. Визнання вимірювальних та калібрувальних можливостей підприємств і організацій України.

10. Державний метрологічний нагляд.

11. Новий Закон України № 124 - VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності»: основні положення; технічні регламенти; органи з оцінки відповідності; процедура оцінки відповідності.

12. Технічний регламент засобів вимірювальної техніки, гармонізований з Директивою Європарламенту та Ради 2014/32/ЄС від 26.02.2014 року: вимоги до засобів вимірювальної техніки та процедура оцінки їх відповідності; призначені органи з оцінки відповідності ЗВТ; вимоги до виробників ЗВТ.

Науково-методичний центр “МЕТРОЛОГіЯ” працює на засадах науково-методичних та практичних надбань провідних державних інститутів у сфері сертифікації, стандартизації та метрологічного забезпечення. Метою діяльності центру є інтеграція провідного світового досвіду у сфері систем менеджменту в сучасне українське суспільство.

Центр проводить навчання за сучасними освітньо-професійними програмами, розроблення та впровадження передових систем менеджменту на основі провідних і найбільш поширених міжнародних стандартів у сфері якості:

  • ISO 9001 «Системи менеджменту якості. Вимоги»
  • ISO 14001 «Системи екологічного керування»
  • ISO 17025 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій»
  • OHSAS 18001 «Система менеджменту професійної безпеки та здоров’я»
  • ISO 50001: 2011 «Системи енергетичного менеджменту»
  • ISO 27001 «Система менеджменту інформаційною безпекою»
  • ISO 31000: 2009 «Менеджмент ризиків. Принципи та керівні вказівки»
  • Серія ISO 20000 «Інформаційні технології — Управління послугами»
  • Серія ISO 22000 «Системи менеджменту безпеки харчових продуктів»

Ці стандарти формують єдину платформу і мову у сфері систем якості, що сприяє спрощенню процедур виробництва, надання послуг і торгівлі без кордонів. Підтвердження відповідності вимогам систем менеджменту вище перелічених стандартів надасть змогу увійти до числа компетентних органів з оцінки відповідності, що підвищить довіру замовників і партнерів та відкриє нові шляхи для реалізації продуктів компанії.

Обсяг та розвиток національного промислового виробництва, сільського господарства, транспортної системи тощо, вихід українських виробників на міжнародний та європейський ринки визначають потреби у фахівцях, що володіють сучасними методами, технологіями та знаннями з нормативно-правової бази у відповідній сфері діяльності. Це вимагає постійного підвищення кваліфікації фахівців у сфері технічного регулювання.

НМЦ «МЕТРОЛОГіЯ» є навчальним центром з підвищення кваліфікації у сфері метрології, стандартизації, управління якістю та оцінки відповідності. Основними слухачами, які підвищують кваліфікацію є керівники та працівники метрологічних служб і центрів України, служб стандартизації, органів з оцінки відповідності продукції та систем управління якістю, повірочних, вимірювальних, випробувальних та калібрувальних лабораторій, аудитори, повірники, менеджери та експерти з якості тощо.

Одним з напрямів діяльності є проведення короткострокових семінарів, мета яких – надання можливостей підприємствам оперативно підвищити професійний рівень фахівців відповідно до потреб виробництва та забезпечити їх конкурентоспроможність.

Наталія Сілонова,

к.б.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook