Працювати, працювати і ще раз працювати! Відбулося засідання кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин

11 лютого 2016, 11:30

11 лютого 2016 року відбулося засідання колективу кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин. Метою засідання було ще раз проаналізувати проведену роботу колективу за 2015 рік та визначити орієнтири для подальшої праці у 2016 році. Завідувач кафедри професор Карповський В.І., який вів засідання, відразу перейшов до розгляду тих питань, вирішення яких є першочерговим завданням. Зокрема, Валентин Іванович акцентував увагу співробітників на більш активній профорієнтаційній роботі серед випускників шкіл та технікумів, а також організації роботи по залученню приватних лікарів ветеринарної медицини для проходження курсів підвищення кваліфікації.

Торкнувся завідувач і такого болючого для кафедри питання, як участь її колективу у міжнародних грантах. Здобутки кафедри у плані наукових розробок, які стосуються вивчення властивостей стовбурових клітин, вегетативної регуляції обміну речовин у тварин, біологічно активних речовин лялечок Дубового шовкопряда не мають аналогів в Україні, що дає унікальну можливість їх виходу на міжнародні наукові інституції.
Також Валентин Іванович наголосив на необхідності проходження стажування науково-педагогічних працівників кафедри на сучасних сільськогосподарських підприємствах та у науково-дослідних організаціях нашої держави та за кордоном, що сприятиме росту їх кваліфікації.

Професор Мазуркевич А.Й. у своєму виступі долучився до слів В.І. Карповського та закликав колектив кафедри до плідної праці. Серед актуальних завдань на 2016 рік Анатолій Йосипович також відмітив створення «Центру клітинних технологій у ветеринарній медицині», що в перспективі буде не лише базою для проведення досліджень магістрами, аспірантами та докторантами, а й базою підвищення кваліфікації та стажування спеціалістів ветеринарної медицини. Також планується підвищення кваліфікації та стажування спеціалістів ветеринарної медицини за напрямом підготовки "Зоопсихологія".

Виступаючи, доцент Данілов В.Б. коротко зупинився на тих моментах, які стосуються навчального процесу. Зокрема, він наголосив на необхідності поліпшення матеріально-технічного забезпечення проведення практичних та лабораторних робіт.

В робочому порядку на даному засіданні також була затверджена тема дисертаційної роботи для здобувача наукового ступеня кандидата ветеринарних наук Кравченко-Довгій Юлії Володимирівні, завідувачу ДЛВСЕ на ринку "Деміївський" м. Києва та рекомендувати вченій раді факультету ветеринарної медицини до друку методичних рекомендацій для студентів ОКР "Бакалавр" і "Магістр" "Патобіологія клітини" та "Історія імунології".

Ю. Харкевич

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook