Життєві ідеали у професійному визначенні старшокласників

13 лютого 2016 року

     Успішність професійного самовизначення старшокласників залежить від сформованості їх ціннісної орієнтації, життєвих ідеалів у професійній сфері. В кожній сфері професійної діяльності можна з'ясувати особистісні ідеали з метою допомогти молоді утвердитися на власному життєвому і професійному шляху. Таку допомогу надають учням науково-педагогічні працівники Національного університету біоресурсів і природокористування України, які досягли суттєвих успіхів у науковій та педагогічній діяльності, які є авангардом нашої країни у спрямуванні її до зростання і світового визнання.

     Тому, метою сприяння цілеспрямованому розвитку здібностей майбутніх фахівців аграрної сфери, харчової та переробної галузей, екологічного та енергоефективного виробництва, зростанню їх професіоналізму, працездатності, збереженню здоров’я та забезпечення ефективного використання трудового потенціалу, підвищення їх соціальної та професійної мобільності є проведення профорієнтаційної роботи. Нещодавно така робота була проведена серед учнів 11-х класів спеціалізованої школи із поглибленим вивченням англійської мови № 82 ім. Т.Г. Шевченка, Шевченківського району м. Києва.

     

     Доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК канд. біол. наук Наталія Сілонова провівши профорієнтаційний захід, акцентувала увагу учнів на те, що Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. У 3-х навчально-наукових інститутах та 13-ти факультетах базового закладу університету (м. Київ) і в 10-ти відокремлених підрозділах НУБіП України – регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 26 тис. студентів та більше 600 аспірантів, докторантів і пошукувачів. 

     Навчальний процес і наукові дослідження в Університеті забезпечують понад 2600 науково-педагогічних і педагогічних працівників, у тому числі біля 300 професорів і докторів наук, понад 1000 доцентів і кандидатів наук.

      Цікаво і доречно проводити такі профорієнтаційні заходи у навчальних закладах Києва. Зважаючи, що рейтинг університетів залежить суттєво від якісного складу абітурієнтів, які подають заяви до вступу в університет та їх освітньої підготовки. Школа існувала ще до революції. Тоді вона називалась гімназією княгині Волконської і вважалась однією з кращих шкіл міста. У 1925 році гімназія була перетворена в середню школу.

     Спеціалізована школа із поглибленим вивченням англійської мови № 82 ім. Т.Г. Шевченка завжди була україномовною, з 1961 року – з поглибленим вивченням англійської мови, а з 1998 року у школі за вибором учнів викладається німецька чи французька, японська ж вивчається факультативно. У 9-11 класах вивчається англійська та американська література, основи екології та основи економіки, що повністю відповідає спеціальностям НУБіП України. Зважаючи, на те, що НУБіП України з року в рік посилює свої лідерські позиції в сфері міжнародної діяльності та бере активну участь у виконанні міжнародних програм у сфері вищої освіти університет зацікавлений у студентах з добрим знанням англійської, німецької та японської мов оскільки активно підтримує програми студентської мобільності. Міжнародні магістерські програми з можливістю отримати "подвійний диплом" університету-партнера та НУБіП України:

1. "Охорона навколишнього середовища", "Біоекономіка" та "Біотехнологія" - Університет Вагенінген, Нідерланди

2. "Управління процесами та менеджмент якості" - Університет ім. Гумбольдта, Німеччина

3. "Міжнародний біо-бізнес" - Токійський аграрний університет, Японія

4. Masters of Business Administration in Agriculture (MBA) - Університет прикладних наук Вайнштефан, Німеччина

5. Master of Food and Agribusiness (MFA) - Університет прикладних наук Анхальт, Німеччина

6. "Енергетика і автоматика біосистем" - Варшавський університет наук про життя, Польща

     Під час навчання кожен охочий може взяти участь у програмах академічних обмінів із кращими європейськими та американськими університетами. Університет має договори з більше, ніж 50-ма вишами світу про партнерство, реалізує більше 150 міжнародних договорів про співпрацю.

     Більш детально про умови вступу випускники можуть дізнатись на сайті університету.

Чекаємо Вас в стінах нашої alma-mater!
Твій вибір – твоя дорога, НУБіП – твоя перемога!

Владислав Сухенко
завідувач кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook