Кафедра – коледж: науковці агробіологічного факультету консультують Немішаївський агротехнічний коледж

14 лютого 2016 року

      Задля поглиблення співпраці між науково-педагогічними працівниками університету та відокремленими підрозділами викладачі кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського завітали до Немішаївського агротехнічного коледжу. Предметом діалогу з адміністрацією коледжу стали шляхи науковців університету у виробничих питаннях, навчальній та профорієнтаційній роботі.

     Робоча нарада відбулася за участі завідувача кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Жемойди В.Л., доцентів кафедри Башкірової Н.В., Макарчука О.С., Сень О.В., директора Немішаївського агротехнічного коледжу Альохіна В.І., радника директора Гриценко А.П., заступників директора Лазаренко П. В. та Лобанова В. В., головного агронома – Кухарчук Т.І. та зоотехнічної служби коледжу.
     У ході дискусію було домовлено про допомогу у придбанні насіннєвого матеріалу кукурудзи, люпину, вівса, віко-вівсяних сумішок, багаторічних бобових (конюшина лучна, еспарцет посівний, люцерна посівна) та злакових трав (стоколос безостий, пажитниця пасовищна), а також капустяних культур (редька олійна, гірчиця біла). Окрім того, для покращення родючості ґрунтів запропоновано закласти розсадники жовтого та білого люпинів (районованих сортів) для наступного їх розмноження і ведення господарством коледжу насінництва люпину. Для вивчення та підбору оптимального асортименту насіння кукурудзи, люпину, вівса, соняшнику вирішено закласти демонстраційне поле.
     Вагому допомогу щодо комплектування розсадників, забезпечення насіннєвого матеріалу надає кафедра кормовиробництва, меліорації і метеорології, яку очолює Демидась Г.І.

     З метою покращення видавничої діяльності співробітники кафедри ознайомилися з роботою навчально методичного кабінету дидактичного забезпечення Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта». Методист вищої категорії центру Деркач Н.Є. та завідувач кабінету Жуковська С.А. поділилися практичним досвідом створення підручників, електронних посібників та інших інформаційних електронних матеріалів.
     Також завідувач агрономічним відділенням Григорян Л.П. познайомила з методами проведення профорієнтаційної роботи серед майбутніх випускників коледжу.

Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції
та насінництва ім. проф. М. О. Зеленського
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook