Теплі зустрічі у місті енергетиків – профорієнтація у розпалі

19 лютого 2016, 12:04
м. Ладижин

18 лютого 2016 викладачі кафедри фармакології та токсикології факультету ветеринарної медицини НУБіП України Іщенко Вадим та Бойко Юрій провели зустрічі із учнями випускних класів шкіл міста енергетиків Ладижина.

Проведенню цих зустрічей посприяв начальник міського відділу освіти Журба Юрій Віталійович. Надзвичайно привітно гостей із столиці зустрічали у школах їх директори Конопелько Г.В., Курочко Л.С., Мачуліс Т.О., Руденко Л.В. та учителі, надавши можливість зустрітися не тільки із майбутніми випускниками, але із учнями 10 та 9 класів.

Під час зустрічей із учнями велась мова про можливості вступу на факультет ветеринарної медицини, а також перспективи реалізації себе у професійній діяльності після закінчення факультету. Майбутніх абітурієнтів було ознайомлено із умовами вступу на навчання до університету, навчальним і науковим потенціалом його підрозділів, соціально-побутовими умовами та стипендіальним забезпеченням,  перспективами участі у міжнародних програмах. Окремо було наголошено на тому, що завдячуючи керівництву університету, в першу чергу його ректору – Ніколаєнку Станіславу Миколайовичу, – в університеті забезпечено високу частку обсягів державного замовлення для вступу на навчання за різними спеціальностями, а для спеціальності «Ветеринарна медицина» – майже половина із 250 місць ліцензованого обсягу. Дуже приємним було те, що серед випускників були такі, що мріють стати лікарями ветеринарної медицини і планують подавати документи до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Зустрічаючись із учнями 9-10 класів було вказано про те, що відповідно до нової редакції Закону «Про освіту» із 2017 року планується набір студентів на перший курс факультету ветеринарної медицини за освітнім ступенем «Магістр», а у цьому році таку можливість будуть мати випускники коледжів і технікумів.

Значну зацікавленість проявляли учні до можливості навчання на інших факультетах, в першу чергу технічного спрямування, оскільки найбільшим підприємством міста, бажаним для майбутнього працевлаштування є Ладижинська ТЕС. Крім відповіді на дане запитання випускників було ознайомлено із переліком усіх спеціальностей, за якими здійснюється підготовка у НУБіП України, роздано інформаційні матеріали про факультет та університет, а на дошках оголошень шкіл розміщено інформацію приймальної комісії університету.

Наостанок, поряд із побажаннями успіхів у державній атестації, запрошено випускників на студентські лави університету, а учням 9-10 класів запропоновано наступну зустріч під час профорієнтаційного форуму «Сходинки в омріяну професію», який щорічно у вересні проводиться для випускників шкіл міста Ладижина, до якого зобов’язалися у 2016 році долучитися співробітники факультету ветеринарної медицини НУБіП України.
 

Володимир Духницький, завідувач кафедри фармакології та токсикології


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook