ЗАСІДАННЯ РАДИ РОБОТОДАВЦІВ ФАКУЛЬТЕТІВ КОНСТРУЮВАННЯ ТА ДИЗАЙНУТА МЕХАНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО НУБІП УКРАЇНИ

22 лютого 2016, 15:38

     17 лютого 2016 року на факультетах механіко-технологічному і конструювання та дизайну відбулось засідання ради роботодавців. Засідання пройшло під головуванням Ігоря Кутового – голови ради роботодавців інженерних факультетів, генерального директора представництва «Джон Дір Україна».

Основне питання, що розглядали на засіданні ради це узгодження навчальних програм підготовки фахівців освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» на 2016-2017 навчальний рік.Декани факультетів Зіновій Ружило та Ярослав Михайлович презентували оновлені навчальні плани підготовки фахівців. Роботодавці обговорили важливість та необхідність окремих дисциплін.Роботодавцібули здивовані наявністю дисципліни «Українська мова», вивченням якої детально повинні займатись у загальноосвітніх закладах освіти. ЕлеанораЄвченко– директор з кадрових питань індустріально-молочної компанії наголосила на актуальності викладання дисципліни «Охорона праці», оскільки незнання загальних правил безпеки життєдіяльності призводить до травматизму і виказала бажання провести екскурсії для студентів із зазначенням небезпек виробництва сільськогосподарської продукції.
Олексій Колотурський – директор з продажу компанії «Версетайл» наголосив на тому, що при підготовці фахівця потрібно враховувати світові вимоги до екологічних норм виробництва сільськогосподарської продукції. 
Виробники зазначили, що сьогоднішній фахівець повинен не тільки знати, але і вміти робити своїми руками тільки тоді він зможе зростати і бути в перспективі гарним керівником. Зокрема Юрій Нестерчук– генеральний директор ППСоюз Авто розповів, що привідбірі конструктора на своє підприємство він звертав увагу на те чи знає фахівець властивості металів, різницю в їх структурі, чи є в нього навики токаря, зварювальника, слюсаря.
Валерій Адамчук – директор ННЦ «ІМЕСГ» відмітив, що сьогоднішній фахівець, що має технічну освіту, повинен бути інженер-менеджер-управлінець.
Значну увагу приділили питанням проведення навчальних занять в розрізі дисциплін навчального плану співробітниками передових науково-дослідних інститутів та підприємств.
Також на зборах піднімалось питання проведення навчальних занять в розрізі дисциплін навчального плану співробітниками передових науково-дослідних інститутів та підприємств. Ігор Кутовий розповів, що компанія «Джон Дір Україна» вже узгодила графік проведення лекцій і студенти ОС «Магістр» двох факультетів у складі 14 осіб прослухали першу лекцію.
В рамках питання порядку денного засідання ради роботодавців: «Узгодження участі студентів та викладачів факультетів в діяльності роботодавців (Дні поля, виставки, конференції тощо)» Ігор Кутовий наголосив на тому, що на виставці «Інтер - Агро» особисто проведе екскурсію по новинках сільськогосподарської техніки, що виробляє його компанія.
В цілому засідання було плідним, всі представники ради роботодавців факультетів погодились, що потрібно розробити загальний план проведення заходів по практичній підготовці фахівців і кожне підприємство готове надати свої пропозиції.
На завершення Зіновій Ружило звернувся до роботодавців з проханням долучитись до профорієнтаційної роботи, адже успіх підприємств залежить від кадрового потенціалу компаній, а якість підготовки фахівців – від потужних та мотивованих абітурієнтів.
 
Декан факультету
конструювання та дизайну
Зіновій Ружило

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook