Студенти економічного факультету на Всеукраїнському Хакатоні Аграрних Інновацій

23 лютого 2016 року

Цими вихідними у Києві відбувся Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій за ініціативою AgTech та підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Захід дав можливість відкрити для себе нову сферу — сферу IT-рішень для аграрного сектору. GIS, ERP, Big Data, телеметрія, машинне навчання, мобільні додатки — це тільки частина напрямків, де IT може і має оптимізувати роботу в аграрному секторі.

 

У Хакатоні, що проходив восени у м.Тернопіль команда нашого університету приймала участь у якості учасників.

 

Цього разу студенти економічного факультету Кириша Олександр, Ілляшенко Артем, Бєляєва Єлізавета, Заліпська Аліна брали участь у проекті в якості волонтерів та допомагали організаторам у проведенні даної події.

 

За результатами досліджень та розробок було виявлено таких переможців:

 

1 Місцекоманда Envy Logic з проектом Envy Sensor – на Хакатоні команда представила датчик визначення концентрації CO2 в повітрі на основі графену і проект автоматизації збільшення концентрації цього газу в теплицях у темну пору для підвищення продуктивності рослин.

 

2 Місцекоманда Cyber Bionics з проектом візуального конструктора розумних речей Фрактал, що дозволяє швидко програмувати як окремі IoT пристрої, так і об'єднувати такі пристрої у мережі чи навіть групи мереж.

 

3 Місцепроект Рибний Буй від творців проекту Petiole. Це розумний буй для ставків та інших водойм, який вимірює температуру води та її хімічні показники для визначення оптимального часу годівлі риби та недопущення забруднення водойм. Прототип продукту уже готовий і абсолютно робочий. Конкурентна перевага його перед існуючими рішеннями у ціні, яка нижча за закордонні аналоги у кілька разів. У рамках Хакатону було розроблено додаток для Android, у якому можна спостерігати за динамікою показників і приймати вірні рішення мобільно.

 

Більш детальна інформація за посиланнями:

 

- http://agtech.com.ua/hackathon/
- http://minagro.gov.ua/uk/photo?album_id=20472

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook