Професійне удосконалення науково-педагогічних працівників кафедри ПіОПП АПК

24 лютого 2016 року
м. Київ, вул. Марини Раскової, 4а

Сучасний стан розвитку науки і техніки ставить підвищені вимоги до якості викладання у ВУЗі. У зв’язку з цим підвищення кваліфікації є одним із найважливіших заходів для покращення професійного рівня викладачів. Саме так вважають і викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які проходили стажування в Інституті продовольчих ресурсів НААН України з 18.01.16р. по16.02.16р.

Місце стажування вибране недарма, тому що цей інститут  є провідною установою, де здійснюється наукове забезпечення розвитку харчових галузей, створюються ефективні технології та високопродуктивне обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності. На основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів її комплексної переробки в ІПР НААН України створені нові функціональні продукти, що не мають аналогів на ринку.

Науковим керівником стажування було призначено заступника директора Інституту продовольчих ресурсів, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НААН України Любомира Михайловича Хомічака, який визначив основні напрямки стажування і запропонував теми досліджень для кожного стажиста.

Зокрема професор Сухенко Ю.Г. займався питаннями використання ресурсоощадних технологій та обладнання у переробній та харчовій промисловості; доцент Василів В.П. взяв до розгляду тему «Електрофізичні методи інтенсифікації процесів переробки сільськогосподарської сировини у харчові продукти»; асистент Муштрук М.М. акцентував увагу на вивченні сучасних напрямів використання вторинних ресурсів переробних і харчових виробництв для переробки у альтернативні види палив.

За результатами підвищення кваліфікації стажисти написали випускові наукові роботи, за якими прозвітували на засіданні кафедри ПіОПП АПК та отримали відмінні оцінки від наукового керівника Хомічака Л.М.

професор Юрій Сухенко

завідувач кафедрою ПіОПП АПК


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook