Профорієнтаційна робота з учнями старшої школи триває

1 березня 2016 року

Допомогти учням старшої школи здійснити свідомий вибір професії є невід’ємною складовою всього навчально-виховного процесу не лише загальноосвітніх навчальних закладів, а й ВНЗ. Цьому сприяє активна профорієнтаційна робота, яка покликана виявити в учнів здібності, сформувати мотиви вибору професії, професійні інтереси, моральні та інші якості, важливі для майбутньої трудової діяльності; вирішити проблему набуття учнями адекватних знань про певну професійну діяльність; власні можливості оволодіння нею; вимоги до абітурієнта; ВНЗ, де готують певних фахівців, його соціальну інфраструктуру (розміщення, наявність бібліотеки і гуртожитку, їдальні) тощо.


З цією метою доценти кафедри педагогіки Національного університету біоресурсів і природокористування України Оксана Васюк, Світлана Виговська, Леся Маценко днями відвідали Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 188 м. Києва з поглибленим вивченням російської мови, що розташована на вул. Будівельників, 10.

 

Їх гостинно зустрічали директор школи Олександр Володимирович Бодня, його заступники з навчально-виховної роботи Оксана Юріївна Калашник та Вікторія Іванівна Некрасова, педагог-організатор Савченко Наталія Петрівна, психолог Якимлюк Анна Іванівна.

Демонструючи відеофільми, науково-педагогічні працівники надали випускникам школи, учням 10 та 11 класів, цікаву інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України: розташування, спеціальності, переваги навчання в ньому, дозвіллєву діяльність студентів тощо.



Змістовною була розповідь про гуманітарно-педагогічний факультет університету, фахівців, яких він готує. Учні школи були детально ознайомлені із такими спеціальностями, як соціальна педагогіка та філологія: вимоги до абітурієнтів, дисципліни, які вивчають, де працюють ці фахівці тощо.



Особливу увагу гості приділяли висвітленню активного та насиченого студентського життя: наукових конференцій та тематичних семінарів, яскравих концертів, дискотек та виступів, різноманітних конкурсів і спортивних змагань, цікавих екскурсій та пізнавальних бесід тощо.



Також учні були запрошені на День відкритих дверей нашого факультету, який відбудеться 12 березня 2016 року.

Доценти кафедри педагогіки НУБіП України
Оксана Васюк, Світлана Виговська, Леся Маценко

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook