Відбувся черговий семінар наставників

9 березня 2016 року

9 березня 2016 рокуз ініціативи та на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою педагогіки разом із відділом виховної роботи та студентських справ був проведенийнауково-методичний семінар для наставників студентських груп.

Розпочав семінар завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук Сопівник Р.В. У вступному слові він наголосив, що семінар для наставників – це трибуна для спілкування, завдяки якій ми навчаємося долати та вирішувати нагальні питання, які хвилюють наших наставників.

Із доповіддю «Виховна та культурно-просвітницька робота у формуванні особистості студента» виступала Майданюк Ірина Зіновіївна, доктор філософських наук, завідувач кафедри культурології. Ірина Зіновіївна наголосила наставникам, що вона прийшла для того, щоб знайти підтримку у наставників, навела приклади деструктивного спілкування наших студентів та підвела до висновку, що виховувати наставникам є кого. Доповідачка розповіла про видатних постатей кафедри культурології, які готові надавати допомогу наставникам у виховному аспекті. НПП кафедри культурології організовують та проводять різноманітні культурно-просвітницькі форми роботи, заходи, конкурси зі студентами НУБіП України: творча школа першокурсника, народний ансамбль пісні і танцю, академічний хор, жіночий вокальний ансамбль «Октава», студія академічного сольного співу, хореографічний ансамбль «Дівоче сузір’я», народний театр «Березіль», студія «Голосіївська палітра», гурток «Декоративна флористика», гурток любителів театру «Мельпомена», музична вітальня «Золота ліра» та ін.


Майданюк І.З. повідомила, що 17 березня відбудеться фінал конкурсу «Краса НУБіП України» та запросила наставників та їхніх вихованців завітати на цей захід. У березні стартує конкурс «Голосіївська весна», у зв’язку з цим, доповідачка звернулася з проханням до наставників надавати допомогу та активно залучати своїх підопічних до конкурсу. Закінчила свою доповідь Ірина Зіновіївна відомими висловами про культуру: «Культура ‒ це клей, що тримає суспільство разом».



• Маценко Леся Миколаївна,кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки виступила з доповіддю «Методика вивчення особистості та колективу. Рекомендації щодо написання випускної роботи наставника». Доповідачка повідомила наставникам проряд методик, якими наставники можуть скористатися для поглибленого вивчення особистості своїх студентів. Детально зупинилась на методиці проведення соціометрії. Актуальним питанням доповіді було надання рекомендацій щодо написання та оформлення випускної роботи наставника.

 

 

 

Наставники студентських груп активно включилися в діалог із доповідачами, поставили ряд запитань щодо різних етапів написання випускної роботи, залучення студентів до культурно-просвітницьких заходів та виховних форм роботи.

Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook