ПРОБЛЕМИ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ В ЦЕНТРІ УВАГИ

16 березня 2016 року
м. Ірпінь, Відокремлений структурний підрозділ НУБіП України Ірпінський економічний коледж

Україна є частиною європейського економічного, політичного та суспільного простору, розвивається та інтегрується до світової спільноти. Європейська якість життя є невід’ємною складовою цивілізованої держави та громадського суспільства. Досягти бажаного рівня європейських стандартів життя можливо лише за умови, що споживачі знатимуть свої права та обов’язки, матимуть бажання і змогу ними користуватися. При отриманні фахових знань на факультеті харчових технологій та управління якості продукції АПК, магістрам, які навчаються на кафедрі стандартизації та сертифікації с.-г. продукції постійно про це наголошуют на практичних та лекціхних заняттях.

Для привернення уваги до якості товарів та послуг викладачі і магістри кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції були запрошені у Відокремлений структурний підрозділ НУБіП України Ірпінський економічний коледж на Х Міжвузівську студентську науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми захисту прав споживачів», мала на меті підвищення обізнаності студентської молоді з питань реалізації прав споживачів, формування уміння орієнтуватися на сучасному ринку товарів та послуг, виховання споживчої культури, громадської позиції та усвідомлення власної ролі в підвищенні якості життя.

Важливим здобутком став підвищений інтерес студентської молоді коледжу до проблем захисту прав споживачів, якості товарів та послуг. Слід відзначити свідоме ставлення студентів до проведення досліджень, виконання проектних робіт, що засвідчили їх спроможність відстоювати громадську позицію щодо проведення порівняльних тестувань товарів та послуг, знаходити інформацію споживчого характеру, компетентність у сфері реалізації споживчих прав.

В роботі конференції активну участь взяли магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація», зокрема цікавими були доповіді Пацери А.С. та Сковоринської О.І., які вже певний час працюють під керівництвом доцентів Сливи Ю.В. та Сілонової Н.Б.

Слід відзначити високопрофесійну роботу науково-педагогічних працівників кафедри стандартизації та сертифікації сільскогосподарської продукції, які віддають свої знання і вкладають душу у наших магістрів. А також подякувати цикловій комісії Ірпінського економічного коледжу та координаторам проведення міжвузівської конференції за теплу зустріч.

Владислав Сухенко

завідувач кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. Продукції

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook