ФАКУЛЬТЕТ ЗАХИСТУ РОСЛИН, БІОТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕКОЛОГІЇ ГОСТИННО ПРИЙНЯВ МАЙБУТНІХ АБІТУРІЄНТІВ

12 березня 2016, 22:30

 У рамках Дня відкритих дверей в НУБіП України факультет захисту рослин, біотехнологій та екології 12 березня гостинно приймав майбутніх абітурієнтів та їх батьків. У цей день до стін нашого славетного Університету завітали більше 50 учнів випускних класів шкіл Васильківського району Київської області, еколого-природничого ліцею № 116 та ЗОШ І-ІІІ ст. м. Києва, майбутні випускники Боярського коледжу екології і природних ресурсів.

 

Колектив факультету тепло зустрів гостей. Ця зустріч була особливою не лише для майбутніх абітурієнтів, а й для студентів та викладачів.

Майбутнім абітурієнтам співробітники провели змістовні екскурсії лабораторіями. Спочатку школярі та їх батьки відвідали проблемну науково-дослідну лабораторію фітовірусології та біотехнології, про напрями роботи якої розповів кандидат біологічних наук, доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Артур Федорович Ліханов.

 

Гості мали змогу ознайомитись з матеріально-технічною базою лабораторії та спектром проблем, що вирішують фахівці-біотехнологи. Розповідь була надзвичайно цікавою та захоплюючою, про що свідчив безперервний потік запитань від юнаків та дівчат.

Про навчальний процес студентів-біотехнологів у лабораторії біотехнології рослин та можливості сучасних біотехнологій розповіла кандидат біологічних наук, доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Юлія Василівна Коломієць.

 

Подальше знайомство з факультетом продовжилось на кафедрі ентомології ім. професора М. П. Дядечка, де завідувач кафедри, кандидат сільськогосподарських наук Ярослав Олексійович Лікар розповів про перспективи сучасних методів захисту рослин від шкідників та хвороб та напрямки наукових досліджень кафедри.

 

У навчально-науково-виробничій лабораторії «Екологічної експертизи і паспортизації територій та підприємств» на гостей чекали фахівці-екологи.

З особливостями екологічної науки школярів познайомила доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю, кандидат біологічних наук Ірина Георгіївна Рубежняк.

  

Співробітники факультету настільки зацікавили майбутніх абітурієнтів, що юнаки й дівчата бажали ще поспілкуватись с професорсько-викладацьким складом, аби дізнатись ще щось більш цікавого. Молодь допитливо «штурмувала» викладачів кафедр запитаннями про розвиток та можливості захисту рослин, біотехнологій, екології в сучасній науці і практиці.

Далі знайомство з особливостями навчання у НУБіП України школярі продовжили на загальній зустрічі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з представниками ректорату, деканату, приймальної комісії й професорсько-викладацьким складом факультету.

 

З вітального слова та розповіді про факультет зустріч розпочав декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, доктор сільськогосподарських наук, професор Микола Миколайович Доля.

 

Своїм досвідом з майбутніми абітурієнтами поділились корифеї сучасної науки, професори Микола Миколайович Кирик та Ігор Миколайович Гудков.
 
З привітальним словом від Ректорату виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, кандидат економічних наук Вадим Анатолійович Ткачук. З умовами вступу майбутніх абітурієнтів ознайомила заступник секретаря приймальної комісії НУБіП України.
  
Майбутні абітурієнти факультету полишали університет з глибокою вдячністю за гостинну зустріч та з надією стати членом великої родини НУБіП України!
Високий рівень зацікавленості майбутніх абітурієнтів та їх батьків до спеціальностей «Захист рослин», «Боітехнологія», «Екологія та охорона навколишнього середовища» – це результат успішної діяльності колективу факультету та координаторів з профорієнтаційної роботи. Ключова роль у підготовці та проведенні Дня відкритих дверей належить координатору з профорієнтаційної роботи факультету, доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності, кандидат біологічних наук Соломенко Людмила Іванівна
 
Старший викладач кафедр екобіотехнології та біорізноманіття,
к. с.-г. н. Тетяна Іванова
Асистент кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки

к. с.-г. н. Олександр Колодяжний 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook