ЯК ВИБРАТИ ПРОФЕСІЮ, ЯК ВИБРАТИ ВУЗ?

21 березня 2016 року
04215, м. Київ, проспект Георгія Гонгадзе, 20-і,

Як вибрати професію – у житті настає момент, коли потрібно визначитися, ким  бути. Хтось у дитинстві мріяв стати космонавтом, а хтось будівельником або льотчиком. У рідкісних випадках люди стають дійсно тими, ким хотіли бути раніше. Причиною тому може бути безліч чинників.

А як вибрати професію? про перспективність професії - це найбільш актуальні питання для сучасних абітурієнтів. Який сенс витрачати сили, час і гроші, якщо після закінчення навчального закладу диплом виявиться непотрібним? Обираючи професію, ми повинні орієнтуватися, на жаль, не тільки на свої бажання і пристрасті, але і на сучасний стан економіки. А яким воно буде через чотири-п'ять років до моменту завершення професійної освіти? Перед тим як зробити остаточний вибір, треба проаналізувати всі перспективи.

Доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Юлією Петрівною Крижовою разом зі студенткою магістратури факультету Мариною Чорною була проведена профорієнтаційна робота в середній загальноосвітній школі № 6 Подільського району міста Києва, в якій вона навчалась .

Зустріч відбулась з учнями трьох 11 класів та двох 10 класів на уроках математики, фізики, англійської, української мови та з предмету Захисту Вітчизни.

Директор школи Валентина Олександрівна Барабаш  та вчителька біології Надія Іванівна Чорна порекомендували зустрітися також з учнями 10-их класів, тому що вони вважають, що більшість учнів 11 класів уже визначились з вибором майбутньої професії і знають про НУБіП України.

Учням була надана інформація про умови вступу до університету, умови та якість навчання, можливість отримання практичного досвіду на підприємствах Німеччині та в Нідерландах під час навчання, проведення дозвілля та участь студентів у культурно-масовому житті університету, надана рекламна інформація про університет. Учні були проінформовані про те, що в університеті до послуг студентів сучасна наукова бібліотека, фонд якої становить понад 1 млн. примірників, студентське містечко із 13 гуртожитків, їдальня, кафетерії, спортивний комплекс, який містить сучасний стадіон та корпус для повноцінних занять фізичною культурою і спортом. Інформацію доповнила магістрантка Марина Чорна, яка розповіла про надзвичайно цікавий навчальний процес в університеті, цікаві наукові дослідження під час лабораторних занять в обладнаних сучасними приладами лабораторіях, отримані базові знання з рецептур та технологій виробництва різних харчових продуктів, дослідження їх якості та безпечності, а також акцентувала увагу на те, як змінився раціон її харчування та вибіркове, скрупульозне і обережне відношення до вибору харчових продуктів у торгівельній мережі чи на ринках країни після чотирьох років навчання в університеті.

До зустрічі в НУБіП України! – такими словами завершилась тепла зустріч з майбутніми абітурієнтами.

Лариса Баль-Прилипко,

професор, докт. техн. наук,

декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook