Стажування зарубіжних колег на економічному факультеті НУБіП України

23 березня 2016 року

Протягом 1.02.-29.02.2016р. в рамках співпраці між НУБіП України і Варшавським університетом наук про життя (SGGW) Польща на кафедрі банківської справи пройшов наукове стажування Сергій Заболотний – доцент кафедри економіки і організації підприємств вказаного університету. Його науковим керівником під час стажування була д.е.н., доц. Олена Олійник, завідувач кафедри банківської справи.

 

Метою стажування було поглиблення наукових знань і збір емпіричних даних про ефективність діяльності підприємств агробізнесу в України.

 

Під час стажування була розроблена анкета для проведення дослідження у сфері фінансового менеджменту в українських підприємствах агробізнесу та розповсюджена серед аграрних підприємств Київської та Кіровоградської областей.

 

Важливим елементом стажування були численні зустрічі та дискусії з представниками наукових та ділових кіл України, зокрема з науковцями як НУБіП України, так і Національного університету ім. Т. Шевченка. Крім цього, під час стажування було обговорено важливі питання в області економіки, фінансів та бухгалтерського обліку з представниками Інституту аграрної економіки, Інституту обліку і фінансів НААН, Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

 

Для С. Заболотного було організовано поїздку до Національного банку України, в ході якої він відвідав музей НБУ і мав можливість взяти участь в дискусії з представниками НБУ.

 

 

22.02.2016р. доц. Заболотний провів семінар для співробітників економічного факультету на тему «Організація навчального процесу у Варшавському університеті наук про життя та НУБіП України: обмін досвідом та перспективи розвитку». Окрім цього, 23.02.2016р. доц. Заболотний прочитав перед студентами економічного факультету НУБіП України лекцію на тему «Теорія і практика фінансового аудиту в Польщі».

 

Також під час перебування С. Заболотного в НУБіП України було проведено зустрічі з деканом факультету проф. А. Дібровою, а також директором НДІ економіки і менеджменту М. Талавирею щодо напрямків подальшого зміцнення наукової співпраці між нашими університетами.

 

Мар’яна Ващик,
доцент кафедри банківської справи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook