Землевпорядники активно продовжують профорієнтаційну роботу в Сумській, Чернігівській та Київській областях

23 березня 2016 року

Сільська місцевість Глухівського району Сумської області в цьому році нараховує всього 95 випускників загальноосвітніх шкіл. Це стало причиною того, що учням цих навчальних закладів майже не проводиться профорієнтаційна робота. Ми спробували, хоча б частково, виправити дану ситуацію і запросити їх на навчання на факультет землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України. Асистент кафедри геоінформаційних систем і технологій Олексій Новиков зустрівся з цьогорічними випускниками  Березівської та Уланівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів.
Спілкування склалося цікаве і плідне. Учням було надано інформацію про НУБІП України і факультет землевпорядкування, а також доведено умови прийому в 2016 році. Слід відмітити, що майбутні абітурієнти приймали активну участь в спілкуванні, задаючи питання про умови навчання, проживання в гуртожитку і можливість займатися культурним та спортивним життям. На всі питання були надані змістовні відповіді, а також рекомендовано для більш детального ознайомлення відвідати сайт НУБІП України.


Наприкінці лютого, за дорученням завідувача кафедри управління земельними ресурсами професора Ольги Дорош, була проведена профорієнтаційна робота доцентом Євгеном Бутенком та аспірантом Романом Харитоненком з випускниками 11 класів у Васильківській ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 (директор школи – Сережка Валентина Олексіївна).
Учні 11-А та 11-Б класів були ознайомлені з умовами вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України в 2016 році. Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про напрями підготовки та спеціальності, за якими проводять навчання в НУБіП України. Зокрема, презентовано факультет землевпорядкування та ознайомлено з особливостями навчання за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій» в НУБіП України. 
Учням було продемонстровано презентацію, в якій розкрито напрями навчально-пізнавальної, виховної, науково-дослідницької, спортивної та культурно-просвітницької діяльності на факультеті землевпорядкування.
Також було наголошено, що НУБіП України проводить підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань, по закінченню яких випускники курсів отримують до 10 додаткових балів під час вступу до нашого університету.



Юлія Носко та Лариса Містюк – кращі випускниці Прилуцького агротехнічного коледжу, а нині студентки факультету землевпорядкування НУБіП України.  Дівчата зустрілися з майбутніми абітурієнтами, презентували наш факультет та залишили буклети і оголошення з умовами прийому на навчання до нашого університету.



Вкотре, до профорієнтаційної роботи  долучилися наші активісти Олексій Кулаковський і Андрій Ющук. На цей раз вони відвідали Боярський НВК "Гімназія - ЗОШ 1 ступеня".
До речі, усі студенти, які долучилися до профорієнтаційної роботи, отримали подяки від декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова на передодні професійного свята – Дня землевпорядника.
 


Завідувач кафедри ГІС і технологій Світлана Кохан,
завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош,
студент 3 курсу Олексій Кулаковський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook