ДИТЯЧЕ ХАРЧУВАННЯ: ДОСТУПНІСТЬ, БЕЗПЕЧНІСТЬ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ

25 березня 2016 року
м. Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

22  березня 2016 року відкрив роботу ХХ Міжнародний Форум товарів і послуг для дітей «BABYEXPO», в якому прийняли участь викладачі  і магістри  факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

За 20 років існування Форум BABYEXPO став унікальним міжнародним подіумом, на якому провідні виробники представляють інноваційні продукти у багатогранній сфері товарів для дітей, що сприяє формуванню та розвитку ринку дитячих товарів в Україна та стимулює вітчизняного виробника. Насичена ділова програма виставки присвячена проблемам просування дитячих товарів на ринку, новим маркетинговим технологіям, а також питанням дитячого харчування, його доступності та безпечності.

Перспективність та привабливість дитячого харчування в Україні обумовлені можливістю зростання обсягів його виробництва і реалізації за рахунок розширення контингенту споживачів та освоєння нових сегментів ринку. Попит на ринку цієї продукції в Україні обумовлений незадоволеною потребою в продуктах дитячого харчування при зростаючому попиті на них. Адже збалансоване, раціональне дитяче харчування з самого раннього вік дозволяє, в кінцевому підсумку, вирішити проблему здоров’я нації в цілому.

Тому особливе місце в галузі харчової промисловості займає саме група продуктів дитячого харчування .

За остання роки зберігаються високі темпи виробництва, зокрема виробництво сиру кисломолочного та виробів з нього для дитячого харчування, молока обробленого рідкого, соків дитячих.

Ринок продуктів дитячого харчування в Україні динамічно розвивається, зростає інтерес інвесторів до цього сегмента харчової промисловості.

НУБіП України разом з Національною асоціацією виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» представив розробки  на продукцію фахівців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і «НДПІ стандартизації та технології екобезпечної та органічної продукціїї», м. Одеса, та продукцію  відомих виробників:

-         Комунальне підприємство «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»;

-         ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування»;

-         ПАТ «ВІММ-БІЛЛЬ-ДАНН Україна»;

-         ТОВ «Хорольський завод дитячого харчування»;

-         ТОВ «Фірма ФАВОР»;

-         Філія ПАТ «Яготинський маслозавод «Яготинське для дітей».

 

Також магістри і науковці факультету прийняли активну участь у IV галузевій спеціалізованій науково-практичній конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність», яку відкрив Іван Дмитрович Спориш, народний депутат України, Голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

Високий представницький рівень Міжнародного Форуму BABYEXPO стимулюватиме вітчизняних виробників дитячого харчування до розширення асортименту, покращення якості продукції, пошуку нових партнерів, а науковців і студентство факультету до нових розробок та інноваційних підходів.

 

Баль-Прилипко Л.В., професор, д.т.н.

декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook