Зустріч науковців кафедри рослинництва НУБіП України з представниками Асоціації «DANUBE SOYA»

25 березня 2016, 10:00

  23 березня 2016 р. на кафедрі рослинництва агробіологічного факультету НУБіП України відбулася зустріч співробітників кафедри з представниками Асоціації «DANUBE SOYA». Діяльність Асоціації «DANUBE SOYA» реалізується в рамках європейської стратегії в напрямку об'єднання всіх учасників європейського ринку не-ГМО сої – виробників, споживачів, торгівельних мереж, науково-дослідних інститутів, з метою забезпечення розвитку ринку не-ГМО сої в Дунайському регіоні, розвитку міжнародних селекційних, дослідних програм, програм моніторингу та контролю, бізнес-посилення відносин на етапах виробничо-збутового ланцюга, а також стратегій протеїнової безпеки Європи.

 

  На зустрічі завідувач кафедри рослинництва доктор с.-г. наук, проф. Каленська С. М. та к. с.-г. наук. доцент Новицька Н. В. обговорювали з представниками «DANUBE SOYA» д-р. Дженкінс В. та Іллєнко І. питання розширення виробництва сої в Україні, особлива увага була приділена питанню виробництва сої для забезпечення потреб харчової промисловості. Як зазначили представники Асоціації «DANUBE SOYA», для збільшення експорту сої з України необхідно налагодження процесу сертифікації та відстеження продукції, оскільки для європейського споживача питання довіри до виробника є принциповим фактором ринкової привабливості.

  Учасники зустрічі домовилися продовжити відкритий діалог, на разі зокрема узгодили питання співпраці шляхом закладання демонстраційної платформи вітчизняних та іноземних не-ГМО сортів сої на дослідному полі кафедри рослинництва у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція».

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook