На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт наші студенти-лісівники серед найкращих!

28 березня 2016 року
Полтавський національно-технічний університет

З 16 по 18 березня в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбувся другий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2015/2016 навчального року за галуззю знань «Екологія та екологічна безпека».

 Учасники фінального етапу Всеукраїнського конкурсу студентських   наукових робіт  за  галуззю знань «Екологія та екологічна безпека»

 Загалом у  конкурсі взяло участь 136 робіт, представлених студентами 67 ВНЗ України. Після зовнішнього рецензування для участі у фінальному етапі для захисту своїх наукових робіт на науково-практичній конференції конкурсу в ПолтНТУ було допущено авторів 99 робіт. Серед них і студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства, студент магістратури першого року навчання  (програма «Поновлення та розведення лісу») Олександр Фарисей (науковий керівник, проф. В.М. Маурер) та студенти 4 курсу Катерина Гусаченко і Віра Клеща (науковий керівник, доц. А.А. Дзиба). Допущених до ІІ туру Всеукраїнського конкурсу учасників привітав проректор ПолтНТУ з наукової та інноваційної роботи професор Володимир Муравльов. У своєму виступі проректор наголосив, що на території Полтавщини реалізується низка регіональних програм з екології, за якими досліджується стан води, повітря, землі та інших природних ресурсів. Принагідно він відзначив, що саме приймаючи участь у таких програмах здібна до досліджень молодь має прекрасну можливість впровадити свої проекти та наукові здобутки.

 Відкриття другого туру  Всеукраїнського конкурсу

Всеукраїнська конкурсна комісію за галуззю науки «Екологія та екологічна безпека» у складі 23 членів, яку очолював ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко і заступник голови, професор кафедри прикладної екології та природокористування ПолтНТУ Юрій Голік упродовж двох днів оцінювала представленні на конкурс студентські наукові роботи.

У залі Вченої ради під час виступу конкурсантів

Неабиякий інтерес непохитного журі, студентства  і наукових керівників конкурсантів викликала представлена на конкурс Олександром Фарисеєм наукова робота «Живий надґрунтовий покрив як інтегрований показник лісівничого потенціалу для визначення способу відтворення дібров». У підсумку вона серед 99 робіт зайняла високе 2 місце.

Переможці та лауреати другого туру  Всеукраїнського конкурсу (у верхньому ряду другий справа Олександр Фарисей)

У кінці конкурсу переможцям вручили грамоти та збірник з тезами конкурсантів, а учасникам – сертифікати.

Вітаємо Олександра та переможців конкурсу! Зичимо їм та іншим учасникам наснаги, творчих здобутків та подальшої плідної наукової роботи. Так тримати і надалі!

 

Директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва,

Р.Д. Василишин

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook