Закінчення семінару – це початок практичного використання набутих знань

7 квітня 2016 року
НУБіП України

 

 

     6 квітня завершив свою роботу науково-практичний семінар «Участь української сторони в європейських грантових програмах». Інтенсивною і напруженною виявилася реалізація його програми. Впродовж 3-х днів з 13.00 і до 18.00 на учасників семінару очікували як теоретичні знання, пов’язані з загальними правилами участі в міжнародних грантових програмах, особливостями різних конкурсів в рамках найбільших двох Європеських програм – «Горизонт-2020» та «Еразмус+», так і практичні майстер-класи щодо пошуку потрібної інформації на порталі учасника Горизонт 2020, заповнення заявки грамотною англійською мовою, психологічної готовності до реалізації творчого потенціалу при підготовці гранту.

 

 

 

 

Конструктивним виявився діалог учасників з проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачуком В. А., який представив досвід НУБіП України щодо підписання договорів з закордонними університетами-партерами в рамках Еразмус+.

«На сайті університету в розділі «Міжнародна співпраця» розміщена таблиця, в якій представлені всі актуальні договори нашого університету, що дозволяють реалізовувати взаємні обміни студентами (бакалаврами, магістрами, аспірантами, бо останні це також студенти тільки ІІІ ступеня) та науковими і науково-педагогічними працівниками. Останні, до речі, можуть виїзжати в рамках підписаних договорів на стажування (training staff exchange) або для проведення занять (mobility for teaching) від 5 днів до 2-х місяців», - зазначив Вадим Ткачук.

 

 

Проте, представлена в цій таблиці інформація потребує доповнення, а саме: щодо кількості місць за кожною опцією, вимог участі, необхідних документів (форми заявки, інструкції щодо її заповнення, CV учасника, адреси, на яку надсилати підготовлені матеріали для участі у конкурсі, та дедлайнів, після яких набір закінчується).

Виконання цієї кропіткої і, на перший погляд, непомітної роботи вимагає грамотних і працьовитих рук, а ще організаційного таланту і величезного бажання відповідати європейському рівню уже сьогодні, не чекаючи на розпорядження «зверху».

«Потребує системної просвітницької роботи та активного включення в підготовку заявок також програма Горизонт-2020», - це вже з виступу спеціального гостя нашого семінару, директора Національного інформаційного центру зі співробітництва з ЄС у сфері науки і технологій Олени Коваль. До речі, в НУБіП України теж створено 2 (з 5 по Україні) регіональних контактних пункти цієї Європейської програми.

Ця програма діє з 2014 року, більшість конкурсів оголошується 1 раз на 2 роки. На 2016-2017 роки переважна більшість дедлайнів уже завершується. Тобто по суті, нам залишилася остання спроба участі в конкурсах на 2018-2020 рр. І для цього без мобілізації зусиль не обійтись.

Олена Коваль представила весь інформаційний та нормативно-правовий ресурс щодо Горизонт-2020, розроблений в Україні, або перекладений на українську мову, більшість матеріалів Ви можете знайти за посиланнями http://www.fp7-ncp.kiev.ua/index.php/uk/2020/page-199/ ; http://h2020.lcom.ua ; http://www.fp7-ncp.kiev.ua .

 На сам кінець, учасникам були вручені сертифікати міжнародного зразка, що не лише формально засвідчили реалізацію програми науково-практичного семінару, але наявність яких підтверджує прагнення його учасників продовжувати поглиблення своїх компетенції в підготовці грантових заявок, вдосконаленні мовної практики, участі в програмах стажування та обміну для пошуку наукових партнернерських контактів, що все разом в перспективі забезпечить покращення показників університету в частині міжнародної діяльності.

 

З 1 січня 2016р. в структурі Інституту створено госпрозрахунковий підрозділ Центр професійного розвитку кадрів. Основними завданнями діяльності Центру є: організація і проведення семінарів, нарад, конференцій майстер-класів, шкіл, що забезпечує пропагування кращого закордонного та вітчизняного досвіду організації освітнього процесу.

Наталія Демешкант,

керівник підрозділу професійного розвитку кадрів

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook