Виїзне заняття на тему «Логістична підтримка виробничої діяльності ТОВ «Столичний млин»

12 квітня 2016 року
ТОВ «Столичний млин»

 

За попередньою домовленістю з керівництвом підприємства ТОВ «Столичний млин», доцентом кафедри менеджменту інноваційної діяльності О.А.Стретовичем було проведено виїзне заняття на тему «Логістична підтримка виробничої діяльності ТОВ «Столичний млин». Заняття відбулося 6 квітня 2016 року. В ньому прийняли участь магістри спеціальності «Управління інноваційною діяльністю», а також магістри спеціальності «Дорадництво».

ТОВ «Столичний млин» у своєму складі має два  млини та елеватор. Млин №1 працює на імпортному обладнанні фірми «Бюлер» (Швейцарія) і є найбільшим млином в Україні. Продуктивність двох секцій млина складає - 600 т/добу переробки зерна.

Головний інженер Єрмак Олександр Миколайович ознайомив магістрів з історією і місією підприємства. Інженер по техніці безпеки Пономаренко Григорій Іванович провів інструктаж з безпеки на виробництві і разом з заступником начальника млина №1 Гончаруком Павлом Олександровичем познайомив слухачів з технологічним процесом і виробничими потужностями підприємства.

Магістри на занятті продемонструвати знання в сфері логістичної підтримки виробничої діяльності і, в свою чергу, отримали практичний досвід і знання із побудови логістичного ланцюжка у забезпеченні сировиною і ресурсами на одному із найбільших зернопереробних млинів України.

 

 

 

 

 

ДОВІДКА:

Тов «столичний млин» знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Межигірська, 83.

 До складу підприємства входять два  млини та елеватор. 

 На даний час на підприємстві працює близько 300 чоловік.

 

Млин № 1

Побудований в 1980 р. Працює на імпортному обладнанні фірми «Бюлер» (Швейцарія).

Продуктивність двох секцій «А» і «Б» складає - 600 т/добу переробки зерна з  загальним виходом 75% борошна (можливе отримання до 60% борошна вищого гатунку). Потужність млина - 128,8 тис. т. сортового пшеничного борошна на рік. Це перший і єдиний млин в Україні, що побудований на комплектному імпортному устаткуванні із застосуванням високих технологій. В будівлі млина розміщений склад безтарного зберігання (СБЗ) і відпуску борошна ємкістю 4,5 тис.т. Зерно на млин надходить механічним транспортером  з елеватора .

Борошно з млина надходить в СБЗ, а потім завантажується у автоборошновози або через склад борошна в тарі (мішки по 50 кг)  - на автотранспорт.

На млині встановлена  лінія фасування борошна в пакети вагою 2 кг. Потужність лінії - 48 т за зміну (8 годин).

В 1996 - 1997рр. на млині змонтовано два фасувальних апарати фірми «Fawema» (Німеччина) для фасування борошна в пакети вагою 5 і 10 кг. Потужність апаратів складає 25 тон борошна за зміну.

 В 1997 - 1998р.р. проведена реконструкція складу для зберігання борошна в тарі з установкою двох автоматичних фасувальних ліній «Paglierani» (Італія) в паперові мішки клапанного типу вагою 50 кг. Потужність ліній - 30  тон на  годину кожна.

 Висівки надходять в склад ємкістю 160 т або в бункери відпуску в вагони загальною ємкістю 145 т розсипних висівок.

В 2002  році встановлена лінія гранулювання  висівок  на устаткуванні  фірми  "Van Aеrzen" (Голландія) виробничою потужністю до 5 т/год без подачі пари (8 т/год з паром). Це дало можливість розміщувати у бункерах відпуску у вагони до 220 т гранульованих висівок.

У 2004 році проведена модернізація компресорної станції з встановленням двох компресорів фірми «AERZEN».

 

Млин № 2

Будівлю млина зведено у 1903р.

Продуктивність  по зерну - 250 т/добу (жито)  і 170 т/добу  (пшениця).

Потужність млина складає 45,4 тис. т.  пшеничного борошна та 66,3 тис. т.  житнього борошна на рік.

Зерно для розмелу надходить з елеватора механічним транспортом.

Борошно з млина надходить в склад безтарного зберігання №1 (Е=500 т), склад безтарного зберігання №2 (Е=2200 т). Подальше відвантаження продукції здійснюється в автоборошновози, автотранспорт (в тарі) і залізничні вагони.

Висівки пневматичним транспортом з млина подаються в металеві ємкості (270 т) і потім відвантажуються насипом в залізничні вагони, а також - на автотранспорт.

 

Елеватор

Побудований в дві черги - 1952р. та 1978р. Місткість елеватора складає 43,0 тис. тон зерна. Елеватор має два прийоми з залізниці та приймальний пристрій прийому зерна з автотранспорту. Здійснюється прийом  пшениці для млина №1 і пшениці та жита для млина №2 .

 

О.А.Стретович, Б.В.Вишнівська

доценти кафедри менеджменту інноваційної діяльності

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook