Кооперація і духовність – минуле, сьогодення, майбутнє

14 квітня 2016 року
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького

   Викладачі кафедри аграрного консалтингу та сервісу Рибак Л.Х. та Мосіюк С.І. 4-5 квітня 2016 року приймали участь у міжнародній конференції «Кооперація і духовність – минуле, сьогодення, майбутнє», яку організувала Львівська аграрна дорадча служба, ЛОО СОК «Рівноправність» за ініціативи посольства Канади в Україні та кооперативної організації SOCODEVI в межах Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

 

     

 

 

 

 

   

     На офіційному відкритті конференції вітали учасників конференції Роман Ващук -надзвичайний і повноважений посол Канади в Україні, Владислава Рутицька - заступник Міністра аграрної політики і продовольства України, Володимир Стибель - ректора університету ЛНУВМ та БТ ім..С.З.Гжицького, представники церков різних конфесій. На конференції були присутні 257 осіб із 7 областей України
       В програмі конференції обговорені питання:  історичні особливості розвитку кооперативів в Україні, досвід становлення кооперативів у різних країнах, співпраця церков з сільськими громадами щодо кооперації, сучасний досвід кооперації в Україні та Канаді, державна та місцева підтримка кооперації,  обмін досвідом діяльності кооперативів.
         Відбувся візит 3-х груп у кооперативи, сімейні ферми: кооператив «Покрова», « сімейні ферми, Заболотцівська сільська громада; кооператив «Молочар», кредитна спілка «Вигода»; сімейна ферма Ольги та Миколи Пилипців, членів кооперативу «Загора», Жовківського відділення кредитної спілки.

      Проводились круглі столи за окремими темами:
     - родинні ферми та підприємництво

     - роль науки та аграрної освіти у розвитку кооперації;
     - співпраця між кооперативами та церквами;
     - роль жінки та гендерна рівність в кооперативі;
     - між кооперативна кооперація, підтримка кооперації через міжнародні програми і проекти;
     - державні, обласні та місцеві програми підтримки кооперації.

  

Ірина Кудінова

доцент кафедри аграрного консалтингу та сервісу
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook