Всеукраїнська студентська олімпіада «Водні біоресурси та аквакультура»: учасники показали практичний рівень підготовки

15 квітня 2016, 7:10

 13 квітня. Другий змагальний день Всеукраїнської студентської олімпіади «Водні біоресурси та аквакультура» видався не менш напруженим, ніж попередній. І, якщо учасники напередодні показали теоретичний рівень підготовки, то сьогодні на них чекала практична частина. Вони демонстрували вміння і навички з дисциплін «Іхтіологія», «Гідробіологія», «Розведення та селекція риб». А перевіряли їх на базі навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва кафедри аквакультури, що в Немішаївському агротехнічному коледжі. До речі, зазначена лабораторія – єдина навчальна лабораторія в країні, яка забезпечує повний цикл вирощування риби. В цьому переконалися і конкурсанти, і члени журі.

     

    

     Упродовж дня кожен представник команди виконував завдання в рамках лише однієї із трьох дисциплін. Приємно, що учасники показали чималий спектр умінь. Вони вимірювали лінійні параметри риб, відбирали ікру, гіпофіз, проводили гормональні ін’єкції рибам, морфометричний аналіз. Об’єктами досліджень були коропові, щука, судак, окунь, стерлядь тощо. Із селекційною метою конкурсанти бонітували риб, визначали ступінь зрілості плідників до відтворення. А ще показували, як правильно відбирати проби зообентосу, води, і яке обладнання слід при цьому використовувати. 

     

     

     

     

     

     

    У цілому журі високо оцінило практичну підготовку учасників. Наразі підбиваються підсумки за результатами олімпіади. А вже завтра будуть відомі імена переможців.

     

Ольга Наконечна

 

 

 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook