Діяльність кафедр, профорієнтація, ліцензування наукових спеціальностей - у полі зору вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету

15 квітня 2016 року

14 квітня відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. Приємним моментом перед її початком стало нагородження переможців перших етапів всеукраїнських студентських олімпіад. Тож декан факультету, професор Василь Шинкарук вручив призерам грамоти та цінні подарунки. До речі, серед переможців  не лише гуманітарії, а й представники інших факультетів та навчально-наукових інститутів.

Також Василь Дмитрович відрекомендував присутнім виконувача обов'язків голови студентської організації факультету. Ним став студент першого курсу спеціальності "Соціальна педагогіка" Валентин Савченко.

Потому перейшли до розгляду порядку денного. Перше його питання стосувалося стану практичної підготовки та перспектив розвитку кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті. Упродовж тижня створена відповідно до розпорядження декана комісія вивчала діяльність кафедри. Власне результати перевірки представив членам вченої ради голова комісії - завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін. У цілому кафедра працює позитивно. Активну участь в обговоренні взяли завідувачі кафедрами Микола Пригодій та Руслан Сопівник. Серед зауважень, що їх висловили і члени комісії, і декан Василь Шинкарук, активізація публікаційної діяльності в наукометричних виданнях і за рубежем, започаткування науково-дослідної тематики за бюджетним фінансуванням тощо. У полі зору - неухильне дотримання авторського права викладачами. Висловлені пропозиції та зауваження лягли в основу прийнятого рішення вченої ради.

Наступне питання було присвячене профорієнтаційній діяльності трьох кафедр: культурології, англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей, англійської філології. Тож їх викладачі і завідувачі прозвітували про виконану роботу. За їхніми словами, використовувалися ресурси соціальних мереж, регіональне телебачення, культурно-мистецькі зустрічі, спілкування з батьками, відвідування шкіл та коледжів. Декан факультету Василь Шинкарук зауважив, що до цієї роботи повинен бути задіяний кожен викладач.

Вчена рада розглянула також результати зрізів залишкових знань, які представила заступник декана Людмила Макодзей, а також ліцензійні справи наукових спеціальностей, напрацьовані робочими групами.

На квітневому засіданні вченої ради факультету розглядалися й інші питання його життєдіяльності.

Ольга Наконечна


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook