Відбулись курси підвищення кваліфікації для НПП аграрних ВНЗ України I-ІІІ рівнів акредитації, які викладають дисципліни за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

16 квітня 2016 року
НУБіП України

 

     З 11 по 15 квітня на базі ННІ післядипломної освіти проходили курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних і педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів України I-ІІІ рівнів акредитації, які викладають дисципліни за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». На них з’їхалися представники Старобільського технікуму Луганського НАУ, Петрівського ДАТ, Хомутецького ветеринарно-зоотехнічного технікуму Полтавської ДАА, Мигійського коледжу Миколаївського НАУ, Мирогощанського аграрного коледжу, коледжу Подільського ДАТУ, ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», Каховського агротехнічного коледжу, Липковатівського аграрного коледжу. Активну участь у роботі курсів взяли також викладачі кафедри технологій виробництва молока та м’яса професори Василь Костенко та Анатолій Угнівенко.

     Професор Костенко В.І. провів заняття за темою«Сучасні технологічні рішення у скотарстві», в ході якого розкриті новітні принципи будівництва приміщень для великої рогатої худоби, годівлі тварин, організації і управління технологічними процесамивиробництва продукції скотарства та використання сучасного технологічного обладнання на молочно-товарних фермах. 

     Під час заняття за темою «Економічне обґрунтування ефективного ведення м’ясного скотарства», яке провів завідувач кафедри Угнівенко А. М., розглянуті причини низької рентабельності підприємств, які розводять спеціалізовану м’ясну худобу, визначені основні помилки, які допускають на виробництві, окреслені шляхи підвищення економічної ефективності виробництва продукції м’ясного скотарства та маркетингова стратегія галузі.

     Професори обмінювалися навчально-методичними матеріалами та досвідом із стажистами, налагоджували професійні контакти та узгодили систему спільної підготовки студентів, метою якої є формування сучасних фахівців, що володіють актуальними для виробництві знаннями і навичками. Паралельно провели профорієнтаційну роботу щодо залучення випускників вище зазначених вишів для навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Присутніх ознайомили із змістом двох магістерських програм виробничого спрямування («Молочне скотарство» і «Спеціалізоване м’ясне скотарство») та однією дослідницькою («Технологія виробництва молока та м’яса»), які функціонують при кафедрі технологій виробництва молока та м’яса. 

Антонюк Т.А., 
доцент кафедри технологій 
виробництва молока та м’яса

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook