Значення освіти в житті людини постійно зростає

19 квітня 2016 року

  Наприкінці березня 2016 року студент 2 курсу юридичного факультету НУБіП України Павленко Дмитро провів профорієнтаційну роботу серед учнів 9-11 класів Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (с. Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області).
Історія школи:
 У 1921 році в селі працювала 4-річна школа, в приміщенні якої відкрили хату-читальню. 1927 року сільська громада вирішила побудувати нову школу. 7 листопада 1928 року відбулось урочисте відкриття семирічної школи. У 1953 році була побудована нова школа в Новій Тарасівці (нині – Боярська ЗОШ №4 ). А у 1975 році було збудовано нове приміщення середньої школи. Видатними людьми, які навчались у Тарасівській школі, були: Олійник Н. Н., Павлюченко П. Г., Мазієнко Н.С., Олійніченко Н. К., Іскоростенський М. П. та інші.


На початку зустріч Дмитро зазначив, що значення освіти в житті людини постійно зростає, і тому дуже важливо не помилитися з вибором майбутньої професії та вищого навчального заклад. Далі перейшов до наступних питань:
1) ознайомлення учнів з історією, традиціями і досягненнями НУБіП України та юридичного факультету зокрема; 2) ознайомлення з напрямами підготовки та спеціальностями; 3) донесення інформації про інші навчальні підрозділи університету (у тому числі про Боярський коледж екології і природних ресурсів) та умови вступу з подальшою можливістю навчатись в нашому університеті;
4) пояснення важливості успішного скаладання ЗНО для того, щоб мати можливість навчатись на юридичному факультеті та у нашому університеті взагалі; 5) повідомлення про перелік конкурсних предметів та прохідні бали і роз’яснення умов вступу на 2016 рік й початку вступної кампанії в університеті; 6) донесення інформації про перспективи працевлаштування, міжнародні програми та співпрацю з іноземними навчальними закладами; 7) повідомлення про умови навчання і матеріально-технічне забезпечення навчального процесу;
8) ознайомлення з можлвостями реалізувати себе в науковій, професійній, художній та спортивній діяльності (у тому числі про діяльність юридичної клініки); 9) розповідь про успіхи випускників юридичного факультету в практичній діяльності (робота в органах державної влади, судах, органах прокуратури, правоохоронних органах, приватна юридична практика, зокрема в аграрному секторі економіки, галузі земельних ресурсів тощо).


У учнів виникли наступні запитання: 1) стосовно обсягу держзамовлення і розміру стипендії; 2) стосовно вартості навчання на контрактній формі навчання; 3) стосовно можливості продовження навчання на ОС «Магістр» та вступу до аспірантури.
На завершення, Дмитро зазначив, що навчальний процес в університеті завжди супроводжується пошуком нових форм і методів навчання, які сприяють правильному формуванню наукового світогляду та більш глибокому розумінню економічних та соціальних змін, що відбуваються, тому кожен студент не буде обділений увагою з боку педагогів, які будуть йому допомагати розвиватися як особистості та майбутньому фахівцеві.

Дмитро Павленко,
студент 2-го курсу юридичного факультету
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook