Національний музей українського народного декоративного мистецтва відкрив двері студентам факультету ветеринарної медицини

27 квітня 2016, 10:46

 25 квітня 2016 року студенти 1 курсу 7 групи факультету ветеринарної медицини разом із наставником, доцентом кафедри гістології, цитології та ембріології Дишлюк Н.В. відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва, що розташований на території Києво-Печерського історико-культурного заповідника. В музеї в даний час проходить культурно-мистецька програма «Зустрічаємо Великдень».

Студенти ознайомилися з усіма видами народного мистецтва України від XV ст. до наших днів: килимарством, ткацтвом, вибійкою, вишивкою, керамікою, писанкарством, іконописом, різьбленням і розписом по дереву та ін.
Гордістю та окрасою музею є комплекси українського народного вбрання ХІХ — поч. ХХ ст. всіх регіонів України, де в єдиному художньому ансамблі поєдналися мистецтво крою, ткання, вишивки, аплікації, вибійки, плетіння, обробки шкіри та металу.
Раритетами музейної збірки є дерев’яний різьблений хрест у срібній оправі 1576 р., глиняні кахлі ХV — ХVІІІ ст., козацькі люльки та порохівниці ХVІІІ — ХІХ ст., шовкові ткані пояси ХVІІІ ст., гаптовані золотими та срібними нитками предмети церковного шитва ХVІІІ ст., гутне скло ХVІ — ХVІІІ ст., вироби провідних порцелянових і фаянсових підприємств України ХVІІІ — ХІХ ст.
Музей володіє найбільшою в Україні збіркою творів народних художників України Марії Примаченко і Катерини Білокур. Живописні полотна цих художників вважаються перлиною музейної колекції і належать до скарбниці світового мистецтва.

Студенти також відвідали VI Всеукраїнській фестиваль писанок на Софійській площі, на якому свої авторські роботи представили майстри-художники з різних регіонів України.

 

За даними прес-служби КМДА, після завершення роботи пасхального містечка всі 374 писанки будуть відправлені на виставку за кордон - до Польщі, Грузії та Німеччини.

Н. Дишлюк


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook