Як залучити іноземних студентів на навчання в українські виші: шляхи та механізми оговорювали на щорічному Всеукраїнському семінарі

29 квітня 2016 року

     27 квітня 2016 року за ініціативи Українського центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся щорічний Всеукраїнський семінар «Актуальні питання навчання іноземців в Україні у 2016-2017 навчальному році».

     У його роботі взяли участь представники Міністерства закордонних справ України, Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України, керівники міжнародних служб вищих навчальних закладів України та освітніх установ, що здійснюють набір іноземців на навчання до вишів. Наш університет тут представляли директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Оксана Рябченко та її заступник Володимир Афанасенко.

     Семінар має на меті віднайти реальні механізми із залучення іноземних студентів на навчання в Україну і власне сформувати концепцію цієї роботи на загальнодержавному рівні. Як бачимо, питання вкрай актуальне і для нашого університету, керівництво якого ставить за мету значне розширення контингенту студентів-іноземців. І тут потрібно враховувати дуже багато моментів, в т.ч. і поточну світову політичну ситуацію. Тож семінар дав можливість працівникам ННЦ міжнародної діяльності долучитися до обговорення і вирішення цих завдань.

     Зокрема, обговорювалися особливості функціонування та розвитку ринку освітніх послуг України для іноземців, актуальні питання та проблеми оформлення віз та особливості перетину кордону, визнання іноземних документів про освіту, питання співпраці вишів із суб’єктами господарювання щодо надання послуг з набору іноземців як кандидатів на навчання, сучасні вимоги нормативно-правового забезпечення міжнародної освіти України у контексті необхідності розробки Концепції Державної програми експорту освітніх послуг України.

Олена Сарнацька,
провідний фахівець ННЦ міжнародної діяльності
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook