Стартувала інтелектуальна гра «Дебати» серед молодих вчених університету

28 квітня 2016 року

 27 квітня за підтримки керівництва університету, Спілки молодих вчених, Ради аспірантів та талановитої молоді, а також за участю керівника Німецько-українського діалогу Фолькера Зассе стартував І етап інтелектуальної гри «Дебати». 

 

Її формат передбачав участь команд у складі трьох учасників-спікерів, кожен з яких мав можливість проявити себе. Три пари, порядок участі яких визначали шляхом жеребкування, дебатували на актуальні теми аграрної політики.
Перша пара команд, що складалася із студентів магістратури гуманітарно-педагогічного (Судак Юрій, Падій Ірина і Граборенко Вікторія) та економічного факультетів (Вакулюк Владислав, Бутвина Анастасія, Карбовська Анна), активно сперечалися про можливості реалізації випускників вищих аграрних закладів в Україні. Друга пара команд, до складу якої увійшли магістранти факультету аграрного менеджменту (Козюба Антон, Бандурович Юрій, Казмирчук Михайло), аспірантка факультету ветеринарної медицини (Середа Ольга) і магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (Скворинська Олександра, Клопотівський Віталій) захищали свої позиції при обговоренні переваг та недоліків децентралізації влади в Україні. Екпертом у цих питаннях виступила член журі, голова Ради молодих вчених НДІ економіки і менеджменту Наталія Морозюк.
Третя пара команд, що складалася з магістрів-фінансистів економічного факультету (Вовк Ірина, Мисник Дмитро, Хомазюк Сергій) та аспірантів факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології; тваринництва та водних біоресурсів і землевпорядкування (Молдавчук Оксана, Нечай Надія, Харитоненко Роман) шукали аргументи «за» і «проти» в питанні підвищення ефективності управління людськими ресурсами через виходи на міжнародні ринки збуту. Експертом в даній темі виступив член журі, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. До обговорення питань дебатів активно включалися й інші члени журі. Так,  Володимир Отченашко, начальник науково-дослідної частини,  Фолькер Зассе, керівник Німецько-українського діалогу та Олександр Прохорчук, голова Ради молодих вчених гуманітарно-педагогічного факультету, задавали питання командам, зазначили про високий рівень підготовки команд, відзначили емоційність та сміливість, з якою учасники відстоювали свої позиції.
 
Переможців І етапу дебатів буде визначено в кінці другого ігрового дня.
 
Бажаємо успіхів і перемоги командам учасників!
 
Марина Галат,
голова Спілки молодих вчених 
Оксана Молдавчук,
голова Ради аспірантів 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook