Гуртківці кафедри фармакології та токсикології – майбутні магістранти спеціалізації «Ветеринарна фармація»

30 квітня 2016, 16:54

27 квітня відбулося чергове засідання студентів, які є членами гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація». Науковий керівник, старший викладач кафедри фармакології та токсикології, кандидат ветеринарних наук Деркач Ірина Михайлівна розпочала з привітання активних учасників студентських форумів, урочисто вручивши сертифікати Рудій Єлизаветі, Бежнар Галині, Сокольській Анні – за участь у VII Всеукраїнській науково-практичній конференції «Біологічні дослідження-2016» (м. Житомир), Шаменок Катерині, Сяському Миколі – у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині» (м. Полтава).

Було відзначено активну підготовку гуртківців: Вінської Валентини, Лисенко Марії, Мішогло Марії, Кошалковської Ірини до участі у ІІІ (70) Ювілейній Міжнародній студентській науково-практичній конференції «Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних завдань ветеринарної медицини», яка відбудеться 17-18 травня 2016 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України, а також Ткаченко Анастасії, Ларіонової Анастасії, Алхімової Ольги та Давиденко Дарини – у Міжнародній студентській науковій конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького» (12-13 травня 2016 року, м. Львів).
Для підготовки виступів тематику доповідей студенти обирали згідно своїх наукових напрямків та враховуючи матеріал, засвоєний на лекціях та практичних заняттях з дисципліни «Ветеринарна фармакологія», яку вони нині вивчають на 3-му курсі для здобуття ОР «Бакалавр».
Так, Сьомченко Анна розповіла про результати проведенного нею аналізу ринку антибактеріальних препаратів для інтрацистернального введення. Вона акцентувала увагу на асортименті таких лікарських засобів та наголосила, що така група фармацевтичних препаратів випускається лише ветеринарною фармацевтичною промисловістю, а також зазначила лікарські засоби інших груп, які згідно сучасної міжнародної ATC-vet класифікації актуальні нині в Україні та світі.
На засіданні були заслухані доповіді гуртківців Лисенко Марії, Алхімової Ольги, Шаменок Катерини, Рудої Єлизавети на такі теми: «Комплексні препарати мінеральних речовин», «Застосування молочної кислоти у ветеринарній медицині», «Сучасні антигельмінтні препарати», «Дератизаційні засоби в асортименті національного ринку ветеринарних препаратів». В обговоренні питань були присутні і доповнення, і активні дискусії.

Усім присутнім членам гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація» Деркач І. М. щиро висловила подяку за належний рівень підготовки до виступів, участь в аналізі представлених доповідей, а також побажання успіхів на науковій стежині та підтримку, зі свого боку, як наукового керівника, у реалізації наукового потенціалу.
Гуртківці, студенти ще 3-го курсу ОР «Бакалавр» факультету ветеринарної медицини, вже засвідчили пріоритет вибору майбутнього навчання в магістратурі – НУБіП України, а саме за спеціалізацією «Ветеринарнафармація».

Завідувач кафедри фармакології та токсикології,
професор В.Б. Духницький


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook