Перше травневе засідання ректорату: готуємося до Дня Перемоги і святкування 118-ї річниці університету

4 травня 2016 року

     4 травня 2016 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшло перше травневе засідання ректорату.
     Оскільки цей місяць дуже насичений заходами, то й обговорювати було що. Серед них ректор виокремив основний – підготовку до святкування Дня університету. Він – це ще один привід нагадати про НУБіП з його 118-річною історією напередодні цьогорічної вступної кампанії.
     Станіслав Ніколаєнко знову спинився на питанні відновлення 3-го корпусу і дав доручення проректорам Валерію Іщенку і Вадиму Ткачуку провести зустрічі з відповідальними працівниками Мінбуду щодо цінової політики ремонтних робіт.
     Ректор наголосив на необхідності економії енергоресурсів. Зокрема, слід підготувати перелік великих лекційних аудиторій, що найбільш експлуатуються у ході начального процесу, і встановити в них економічні світильники. Також він торкнувся питання стану територій університету, по якому ще лишається чимало нарікань. Взяти хоча б частину ботсаду, що біля 1-го корпусу.

     Питанням, що сьогодні особливо турбує керівництво університету, залишається ситуація з Боярською ЛДС. Нагадаємо: прикриваючись високими лозунгами і красивими словами, «доброзичливці» проголошують необхідність створення на її землях нібито національного парку. Хоча і необізнаній у цих питаннях людині видно, що йдеться про звичайнісінький дерибан землі. Університет же намагаються звинуватити саме в цьому. Але ж ми, зазначив Станіслав Ніколаєнко, нікому не віддали жодного гектара! Ректор доручив проректорам Сергію Кваші і Вадиму Ткачуку детально ознайомитися із станом справ, аби цей запланований кимось дерибан не став реальністю.

    Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про результати перебування делегації університету в Німеччині, навчальний процес на бакалавраті, повідомив, що за результатами крайньої на сьогодні зустрічі ректора з студентським активом вже зроблено певні кроки. Мова також ішла про підготовку до мітингу-реквієму до Дня Перемоги. Про це ж, а також підготовку до Дня Європи в Україні, святкування 118-ї річниці університету говорили керівник ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко і голова профкому аспірантів та студентів університету Олексій Муравський.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про створення центру практичної підготовки на базі ННВ лабораторії конярства і бджільництва, реалізацію міжнародної програми «Еразмус+». Принагідно Станіслав Ніколаєнко поцікавився, скільки в університеті на рік читається лекцій іноземними професорами і скільки іноземних громадян висловили бажання навчатися у НУБіП? І зазначив, що ситуацію потрібно виправляти.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило спинився на енергозабезпеченні СОТ «Академічний». Стану справ у цьому таборі торкнувся і голова профкому співробітників університету Ростислав Тарасенко. Він же повідомив про надану допомогу ветеранам війни та сім’ям загиблих фронтовиків.
     Про хід будівельних і відновлювальних робіт, облаштування території поінформував проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

     Про фінансовий стан університету на сьогодні доповіла головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, заступник начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костенко – про те, що з сьогоднішнього дня регіональне відділення Фонду держмайна розпочинає перевірку університету щодо орендних відносин, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко – про конкурси на заміщення вакантних посад. На поточних питаннях спинилися голова благодійного фонду Євген Томін, начальник навчальної частини Оксана Зазимко, радник ректора Дмитро Войтюк, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко.

     Начальник юридичного відділу Андрій Бова проінформував, що у Боярці продовжується несанкціонована вирубка лісових насаджень на межі Києва і області. У зв’язку з цим ректор наголосив, що на місце екологічного злочину потрібно буквально за руку тягти місцевих чиновників і правоохоронців, аби потім у ньому не звинуватили університет. Слід співпрацювати з екологами, роз’яснюючи, що ми боремося «за» ліс, а не «проти».

     На ректораті розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook