КАФЕДРА ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ НУБіП УКРАЇНИ ЗАПРОСИЛА НА НАВЧАННЯ АБІТУРІЄНТІВ

8 травня 2016, 10:00

 5 травня 2016 року співробітниками кафедри паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України Пашкевич Іриною Юрієвною та Слободян Раїсою Олександрівною відповідно до положення про організацію професійної орієнтації у НУБіП України від 5 квітня 2016 р. та метою інформування потенційних вступників – випускників загальноосвітніх шкіл, які складають ЗНО у 2016 р., і на виконання розпорядження ректора № 9 від 12.04.2016 р. «Про забезпечення проведення професійно-орієнтаційної роботи», була проведена профорієнтаційна робота у Голосіївському районі у середній загальноосвітній школі № 286, що знаходиться за адресою: вул. Академіка Заболотного, 6-а, м. Київ.

Пашкевич І. Ю. перед початком тестування ЗНО у школі № 286

Ірина Юріївна та Раїса Олександрівна спілкувалися з майбутніми абітурієнтами та їх батьками щодо особливостей та умов вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Звичайно, більш детально інформували про особливості, переваги та перспективи, у разі навчання та вибору факультету ветеринарної медицини.
Були роздані брошури з інформацією для абітурієнтів щодо вступу в університет. В процесі спілкування стало відомо, що переважна більшість майбутніх абітурієнтів визначилася і буде подавати документи саме у НУБіП України, що звичайно було дуже приємно дізнатись.
Пашкевич І. Ю. зазначила про важливість свідомого вибору потенційних вступників майбутньої професії з попереднім ознайомленням особливостей навчання студентів освітнього рівня «Бакалавр» та «Магістр» обраних напрямів і факультетів, зокрема факультету ветеринарної медицини. Адже це в подальшому буде впливати на відношення студентів до навчання, їх успішність та розвиток і формування високого рівня кваліфікованих фахівців. Вона також проінформувала, що за підсумками рейтингу серед  аграрних вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Національний університет біоресурсів і природокористування України постійно посідає I місце.
Слободян Р. О. відмітила, що за рівнем знань та професіоналізмом  більшості науково-педагогічних працівників, їх вимогливістю, формуванням у студентів високої культури та національної громадянської свідомості (за відгуками студентів 3–4 курсів, що перевелися на навчання з інших вузів), НУБіП України є одним з найпотужніших і високо професійних вузів, що забезпечує освіту з різних спеціальностей в Україні, зокрема ветеринарної медицини. У ході спілкування Р. О. Слободян повідомила, що у НУБіП України для окремих груп студентів викладання більшості дисциплін проводиться англійською мовою.
Питання, які найчастіше звучали від батьків та майбутніх абітурієнтів стосувалися вартості контрактної форми навчання в університеті на різних факультетах, спеціальностей, за якими проводиться підготовка фахівців та стану матеріально-технічної бази університету в цілому.
У ході спілкування з батьками потенційних вступників  стало відомо, що вони також є любителями тварин і утримують у помешканнях різних порід папуг, морських свинок та собак.

Після тривалого і плідного спілкування з професійної орієнтації про НУБіП України

Спільний інтерес виявився також зі сторони учнів старших класів стосовно екзотичних видів птахів та гризунів, їх утримання, годівлі, догляду і профілактики здоров’я фахівцями ветеринарної медицини.

Пашкевич І. Ю. у спілкуванні про НУБіП України з Іриною, мамою-педагогом з Волинської області

Слободян Раїса і Пашкевич Ірина запросили батьків та потенційних вступників більш детально ознайомитись із можливостями навчання по цьому напряму, зокрема на магістерській програмі «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин» на кафедрі паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України.
В цілому, спілкування з майбутніми абітурієнтами та їх батьками було в дружній і приємній атмосфері, не зважаючи на хвилювання стосовно зовнішнього незалежного оцінювання цього дня. Співробітники кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Ірина та Слободян Раїса побажали учням та їх батькам успіхів і висловили побажання бачити кожного з учнів у числі нових студентів Національного університету біоресурсів та природокористування України 2016 року.


Пашкевич Ірина,
Слободян Раїса,
асистенти кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України


Слободян Р. О. інформує маму потенційного вступника та  її подругу про НУБіП України під час проведення ЗНО
Пашкевич І. Ю. у спілкуванні з батьком потенційного  абітурієнта про НУБіП України під час проведення ЗНО
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook