Студентська науково-практична конференція з філософських дисциплін

18 травня 2016 року

Є тільки одне благо – знання й тільки одне зло – неуцтво.

Сократ

Одним із головних напрямків формування якісного рівня освіти, який задовольняє потреби майбутніх спеціалістів в інтелектуальному і професійному розвитку, є залучення студентів до науково-дослідної роботи. Свій перший досвід наукової діяльності студенти отримують, беручи участь у наукових заходах. Саме в атмосфері відкритого діалогу й обміну знаннями студенти навчаються дискутувати, відстоювати свою позицію та шанувати іншу точку зору.

 
 
 
 
В рамках проведення Днів науки в НУБіП України 17 травня 2016 року в ауд. 202, 11 навчального корпусу відбулась Студентська науково-практична конференція з філософських дисциплін. Учасниками наукового заходу стали 82 студенти 1-5-х курсів, які висвітлили та обговорили актуальні наукові проблеми філософського та релігієзнавчого спрямування.
 
 
Пленарне засідання відкрив завідуючий кафедри філософії професор Чекаль Л.А., який привітав студентів із початком роботи конференції та побажав творчого натхнення, звершень у навчанні та подальшій науковій роботі.
 
 
Учасники конференції представили на широкий науковий загал 46 доповідей, відповідно до зазначених тематичних напрямів, презентували свої наукові доробки, в яких піднімалися питання проблемності людського існування, самореалізації та творчості, духовних вимірів людського буття, сучасної науки та інновацій, гендерного питання в ісламі, сучасної релігійної ситуації в Україні тощо. Особлива увага приділялась проблемам толерантності та взаєморозуміння у суспільстві.
 
 
Участь у дискусії взяли студенти факультетів: агробіологічного, захисту рослин, аграрного менеджменту, комп’ютерних наук, гуманітарно-педагогічного та інших факультетів нашого університету. Найбільш активними виявились студенти гуманітарно-педагогічного факультету.
Отже, конференція пройшла плідно, креативно, у робочій атмосфері.
Бажаємо всім учасникам конференції та їх науковим керівникам подальших наукових пошуків та досягнень!
 
 

Кафедра філософії. 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook