Вчена рада факультету

13 травня 2016 року

    Чергове засідання вченої ради агробіологічного факультету 12 травня розпочалось із приємної події. Почесною грамотою «За заслуги перед НУБіП України» була нагороджена доцент кафедри рослинництва Новицька Наталія Валеріївна, почесними грамотами агробіологічного факультету були нагороджені доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Бикіна Ніна Миколаївна та доцент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Башкірова Наталія Вікторівна.

  

  

    Відповідно до конкурсу на заміщення посад завідувачів кафедр, згідно наказу НУБіП України від 14.04.2016 р. № 525 за результатами відкритого голосування рекомендовані вченій раді НУБіП України кандидатури: Антрапцевої Надії Михайлівни на посаду завідувача кафедри загальної хімії, Каленської Світлани Михайлівни на посаду завідувача кафедри рослинництва, Кондратенко Тетяни Єгорівни на посаду завідувача кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, Жемойди Віталія Леонідовича на посаду завідувача кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського терміном на 5 років.

     Відповідно до конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників, згідно наказу НУБіП України від 05.04.2016 р. № 485 К за результатами таємного голосування рекомендували на посади доцентів кандидатури:
• терміном на 5 років – Альохіна Володимира Ілліча на посаду доцента кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, Войцехівського Володимира Івановича на посаду доцента кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика, Галімової Валентини Михайлівни на посаду доцента кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, Гончар Любов Миколаївни на посаду доцента кафедри рослинництва, Карпенко Олени Юріївни на посаду доцента кафедри землеробства та гербології, Мазура Бориса Миколайовича на посаду доцента кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, Прокопчук Надії Миколаївни на посаду доцента кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, Сіленка Володимира Олександровича на посаду доцента кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, Слєпцова Юрія Віталійовича на посаду доцента кафедри закритого ґрунту, Солод Надії Володимирівни на посаду доцента кафедри загальної хімії, Ущапівської Тетяни Іванівни на посаду доцента кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, Хижан Олени Ісаївни на посаду доцента кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів, Ященко Людмили Анатоліївни на посаду доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, Ящук Надії Олександрівни на посаду доцента кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика;
• терміном на 3 роки – Генгало Олега Михайловича на посаду доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, Кутовенко Віри Богданівни на посаду доцента кафедри овочівництва.
За результатами таємного голосування рекомендували на посади старших викладачів кандидатури:
• терміном на 5 років – Павлова Олександра Сергійовича на посаду старшого викладача кафедри землеробства та гербології, Свистунової Ірини Володимирівни на посаду доцента кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології;
• терміном на 3 роки – Карпенко Людмили Дмитрівни на посаду старшого викладача кафедри рослинництва.
      За результатами таємного голосування рекомендували кандидатуру Дмитренко Юлії Михайлівни на посаду асистента кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського терміном на 5 років.
     Головою лічильної комісії обрано д.с.-г.н., професора Балаєва Анатолія Джаліловича, членами лічильної комісії: д.тех.н., доцента Нестерову Лідію Олександрівну, к.с.-г.н., доцента Антал Тетяну Володимирівну, к.с.-г.н., доцента Бобра Анатолія Васильовича, к.с.-г.н., доцента Цизя Олександра Михайловича.
    Про стан профорієнтаційної роботи на агробіологічному факультеті довів до відома декан агробіологічного факультету Забалуєв Віктор Олексійович, який відзначив, що профорієнтаційна робота – це важливе питання сьогодення. Нам необхідно не лише забезпечити набір студентів і виконання держзамовлення. Більш важливим завданням є якісні показники. Тому необхідно направляти зусилля на профорієнтаційну роботу з обдарованою молоддю – переможцями учнівських олімпіад Малої академії наук, учнів спеціалізованих ліцеїв, гімназій, шкіл.

    Важливим джерелом отримання інформації для вступників є засоби масової інформації, адже саме через Інтернет отримують інформацію про наш факультет до 25% вступників, тому першочерговим завданням є постійне обновлення інформації на сайтах кафедри, факультету та університету. Водночас майбутні вступники отримують рекомендації від студентів, батьків, родичів, тому наше завдання постійно працювати в цьому напрямі, щоб донести важливу інформацію.
    Про стан матеріального забезпечення кафедр агробіологічного факультету доповів заступник декана Іванюк Микола Федорович. Він представив інформацію щодо забезпечення кафедр приміщеннями, їх площею та кількістю робочих місць. Із загальної площі приміщень 4959,5 м2, які знаходяться у розпорядженні факультету, навчально-наукові лабораторні приміщення займають площу 2582,1 м2. Доповідач зауважив про необхідність проведення ремонтних робіт в приміщеннях, які цього потребують та розширення аудиторного фонду для облаштування сучасної лекційної аудиторії в навчальному корпусі №7.

     В обговоренні прийняли участь професори Забалуєв В.О., Танчик С.П., Бикін А.В., Подпрятов Г.І., які відзначили важливість оновлення лекційної аудиторії 66, корпусу № 4, облаштування сучасної лекційної аудиторії в навчальному корпусі №7. Звернули увагу на необхідність розпоряджатися коштами, які надходять з державних і госпдоговірних тематик самим кафедрам для покращення їх матеріально-технічної бази.
   Наступною була пропозиція кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна (протокол №14 від 27 квітня 2016 року) про висування кандидатури академіка НААН України Городнього Миколи Михайловича на преміювання (в розмірі двох окладів). Враховуючи видатні заслуги науковця, якому присуджено лауреата премії Національної академії аграрних наук України ,,За видатні досягнення в аграрній науці“ (Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 24 лютого 2016 р. №3), прийнято одноголосно рішення про висування кандидатури академіка НААН України Городнього Миколи Михайловича на преміювання (в розмірі двох окладів), про що клопотатись перед вченою радою університету.
    Секретар науково-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Бобер Анатолій Васильович представив навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

Секретар вченої ради, к.с-г.н., доцент Бобось І.М.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook