Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини одна з складових підвищення конкурентоспроможності на ринку праці

29 травня 2016 року
НУБіП України

 

 

З 16 по 27 травня 2016 року згідно плану-графіка підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів агропромислового комплексу України, затвердженого Міністерством аграрної політики та продовольства України від 30.12.2015р. за № 37–18–2-13/21194 на факультеті ветеринарної медицини спільно з ННІ післядипломної освіти НУБіП України проходили курси підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини за чотирма напрямками:

1.         Фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба)

2.         Лікарі-токсикологи з атомно-адсорбційної спектрометрії державних лабораторій ветеринарної медицини в областях

3.         Лікарі ветеринарної медицини пунктів регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті

4.         Офіційні лікарі ветеринарної медицини

 

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

1. Завдання і потреби ветеринарної медицини в сучасних умовах. Інформаційні технології у ветеринарній медицині.

2. Організаційне і законодавче забезпечення діяльності ветеринарної медицини.

3. Порядок видачі ветеринарних документів. Запобігання і протидії проявам корупції.

4. Державний контроль за об’єктами санітарних заходів. НАССР як превентивна система щодо безпеки харчових продуктів.

5. Сучасні підходи до забезпечення стабільної екологічної та епізоотологічної ситуації в Україні. Організація лікувально-профілактичних заходів при хворобах заразної та незаразної етіології.

6. Організація ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.

7. Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

8. Організація та проведення офіційного контролю продуктів тваринного походження, призначених для споживання людиною.

9. Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог.

10. Атомно-абсорбційна спектрометрія. Принцип методу. Профілактичне обслуговування та калібрування. Метрологічні характеристики атомно-абсорбційного методу Підвищення точності атомно-абсорбційного аналізу.

11. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів у продуктах тваринного та рослинного походження, кормах та діагностика захворювань незаразної етіології. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.

12. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.

 По закінченню курсів підвищення кваліфікації слухачам були вручені кваліфікаційні свідоцтва.


 

 

 

Після вручення свідоцтв, заступник декана факультету ветеринарної медицини з післядипломної освіти Бойко Г.В. провів профорієнтаційну роботу серед слухачів.

 

 

Були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2016 році та переваги навчання в нашому університеті. Наголошено про можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ післядипломної освіти. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

 

Заступник декана факультету ветеринарної медицини з післядипломної освіти,кандидат ветеринарних наук, доцент  Бойко Г.В.

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook